Close sidebar
Close sidebar

Papa Francisc - maraton de rugăciuni contra pandemiei COVID-19

Papa Francisc se roagă pentru stoparea pandemiei COVID-19. Suveranul a lansat, sâmbătă, o iniţiativă mai spirituală, un „maraton de rugăciuni" care va fi transmis din treizeci de sanctuare din lume.

Georgiana Balaban,

Papa Francisc. [Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Papa Francisc este un mare avocat al vaccinări pentru a opri pandemia Sars-Cov-2. Maratonul de rugăciuni la care va lua parte va fi transmis din treizeci de sanctuare din lume. În fiecare zi a lunii mai, enoriașii sunt chemaţi să se roage asiduu pentru a invoca sfârşitul pandemiei şi a-şi relua activităţile de muncă şi de societate.

Citeste si: Papa Francisc- mesaj emoționant pentru Joe Biden

Sâmbătă, începând cu ora 18:00, ora Romei, în Bazilica Sfântul Petru, papa a deschis maratonul cu o "rugăciune pentru umanitatea rănită", în prezenţa a 150 de credincioşi.

Citeste si: Papa Francisc s-a vaccinat la Vatican împotriva CORONAVIRUS. Cum se simte suveranul

Rugăciune pentru oprirea pandemiei generată de virusul COVID-19

Papa Francisc a transmis că avem parte de o situație dramatică, încărcată de suferinţe şi angoase. Suveranul a cerut protecţie pentru cei care îşi plâng morţii „îngropaţi uneori într-un fel care răneşte sufletul” şi a salutat „oboseala eroică" a cadrelor medicale infirmierelor, personalului sanitar şi voluntarilor care îşi pun viaţa în pericol.

Citeste si: Papa Francisc- de acord cu uniunea civilă dintre două persoane de același sex

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Suveranul Papa Francisc. [Sursa foto: Facebook]

Papa a rugat-o pe Fecioarei Maria ca ea „să lumineze spiritele oamenilor de ştiinţă pentru a găsi soluţiile bune de a învinge virusul".

Treizeci de sanctuare dedicate Fecioarei Maria se vor face în fiecare zi cu rugăciuni dedicate diferitelor categorii de persoane, din Polonia în Brazilia, trecând prin Coreea de Sud sau Nigeria.

Citeste si: Papa Francisc- anunț de ultimă oră despre coronavirus. Ce este această boală, de fapt?

Sâmbătă, sanctuarul englez Notre-Dame din Waslingham a lansat „o rugăciune pentru defuncţi". Alte sanctuare îi vor evoca pe tineri, prizonieri, medici, pompieri, şomeri sau oameni de ştiinţă şi institute de cercetare medicală.

Suveranul pontif va încheia iniţiativa pe 31 mai cu o rugăciune din grădinile Vaticanului.

Citeste si: Rugăciunea „Tatăl nostru” a fost modificată! Ce s-a schimbat și cum va suna începând de acum?

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI