UPDATE:   A început ședința de Coaliție din cauza nemulțumirilor liberalilor.

"PNL nu părăseşte guvernarea, nu părăseşte corabia atunci când e greu"

La începutul sedinței de Coaliție, Rareș Bogdan a precizat că PNL nu va pleca de la guvernare și va continua să își susțină ideile pentru a face demersurile necesare pentru ca românii să nu sufere.

"PNL nu părăseşte guvernarea, nu părăseşte corabia atunci când e greu"

"PNL nu părăseşte guvernarea, nu părăseşte corabia atunci când e greu"

[Sursa foto: news.ro]

"PNL nu părăseşte guvernarea, nu părăseşte corabia atunci când e greu, în plină furtună, ne-am asumat guvernarea în timpul pandemiei, ne-am asumat guvernarea în începutul războiului din Ucraina şi în vremurile extrem de complicate ale crizei energetice, nu avem niciun motiv să părăsim guvernarea, dar vom fi extrem de duri, începând de acum şi trebuie să fim trataţi pe picior de egalitate, pentru că nu mai acceptăm niciun fel de atac şi niciun fel de încercare de a izola PNL, sau de a pune la colţ primarii noştri, preşedinţii de CJ, sau reprezentanţii noştri din teritoriu. Suntem oameni cât se poate de raţionali, numai că aşa nu se mai poate, lucrurile nu mai merg ca până acum, s-a încheiat cu partea de răbdare, am lăsat prea mult capul plecat, am fost mult prea răbdători cu cei care în momentul în care au văzut că ne dorim foarte mult ca românii să nu sufere şi să guvernăm pentru România, înainte de orice, au crezut că este o formă de slăbiciune.

(..) Am fost mult prea cuminţi în coaliţie, vom deveni băieţi extrem de agresivi, extrem de duri şi extrem de radicali din coaliţie. S-a încheiat cu binele. În momentul în care va fi atacată Raluca Turcan, sau Cătălin Predoiu, sau Alina Gorghiu, sau Gheorghe Flutur sau Rareş Bogdan, nu vom mai tăcea şi ne vom lăsa gurile de foc să reacţioneze pe foc, în momentul în care se va întâmpla asta.
Adică, noi ştim să respectăm, dar trebuie să fim respectaţi", a precizat Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, potrivit news.ro .  

UPDATE:  La ora 17.00 va avea loc o ședință a Coaliției din cauza nemulțumirilor liberalilor în legătură cu pachetul de măsuri fiscale pe care premierul Ciolacu urmează să își angajeze răspunderea în Parlament.

Duminică, mai mulți liberali au transmis, în ședința partidului, că partidul nu oferă vot alb în pachetul de măsuri fiscale, fără să existe o discuție înainte în coaliție și în Guvern și să se facă cunoscute măsurile pe care Ciolacu le aduce în fața Parlamentului. 

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a afirmat duminică la B1 despre componenta liberală că „se vede prin foarte multe proiecte, inclusiv prin această angajare de răspundere în Parlament”. 

„Important este ce scrie şi care sunt măsurile, spiritul liberal vine din aceea că redimensionezi admnistraţia care este una dodoloaţă şi pe alocuri ineficientă. Asta face liberalul, ajustează aparatul bugetar astfel încât să fie mult mai puţine cheltuielile statului şi nu afectează mediul privat. Eu asta aştept de la proiectul de angajare a răspunderii şi sunt convinsă că nu vor fi probleme la nivel parlamentar”, a mai spus Alina Gorghiu.

Știre inițială

În același timp, PSD a anunțat că va aduce mai multe proiecte pentru a combate consumul de droguri, care a provocat o adevărată tragedie la 2 Mai. Aceste proiecte vor fi discutate în regim de urgență.

De asemenea, în sesiunea de toamnă, Guvernul se va ocupa de măsuri fiscale care să reducă deficitul bugetar, potrivit anunțului lui Marcel Ciolacu. Ulterior, Opoziția este așteptată să depună o moțiune de cenzură.

Începe sesiunea de toamnă pentru parlamentari. Prioritățile aleșilor

Luni, 4 septembrie, Camera Deputaților este convocată începând cu ora 16.00, în a doua sesiune a anului 2023, potrivit dispoziţiilor art. 66 alin. (1) şi (3) din Constituţia României, republicată, şi ale art. 34 lit. a) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, a anunţat forul legislativ.

Citește și: Ce se va întâmpla cu gratuitatea și reducerea de călătorie pentru elevi și studenți? Anunțul făcut de CFR

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, Conducerea Senatului se reunește luni, de la ora 9.00, după care urmează şedinţa comitetului liderilor şi a grupurilor parlamentare. 

În prima ședință de plen se alege noua conducere a Camerei Deputaților și Senatului. Astfel, președinții celor două foruri rămân aceiași, iar Alfred Simonis continuă să fie interimar la șefia Camerei Deputaților. La Senat, rămâne președinte PNL Nicoale Ciucă.

Cele mai importante proiecte din această sesiune sunt: legea pensiilor, legea salarizării, jaloane în PNRR și modificarea legii pensiilor speciale, după ce CCR a declarat proiectul ca fiind neconstituțional.

PSD, mai multe proiecte de înăsprire a sancțiunilor pentru șoferii care urcă beți sau drogați la volan

Aleșii PSD vor veni cu mai multe proiecte de înăsprire a sancţiunilor aplicate şoferilor care urcă la volan beţi sau drogaţi. Printre propuneri se numără și anularea dreptului de a conduce pentru cel puțin 10 ani sau chiar confiscarea autovehiculului condus de un șofer beat sau drogat.

Marcel Ciolacu anunțase după ședința conducerii partidului că modificările legislative urmează să fie înaintate în primele două săptămâni ale actualei sesiuni parlamentare, potrivit news.ro.

De asemenea, senatorul PSD Robert Cazanciuc a afirmat că: „Nu va mai exista niciun fel de concesie pentru persoanele care se urcă la volan băute, drogate sau fără permis, dar nici pentru cei care consumă sau fac trafic de droguri”.

La începutul sesiunii parlamentare, Marcel Ciolacu este așteptat în fața Legislativului.

Astfel, Ciolacu a anunţat că Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii.

„Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament. Nu mă sperie nimic! Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem”, a spus premierul.

„Eu cred că aceasta este calea şi vă anunţ că voi merge înainte cu fermitate”, a completat Ciolacu.

Reprezentanţii Alianţei pentru Unirea Românilor au anunţat deja că vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Marcel Ciolacu, imediat după începerea sesiunii parlamentare.

„Acţiunea AUR are drept scop oprirea politicii antinaţionale promovată de coaliţia PSD-PNL şi eliminarea actelor normative promovate de guvernele conduse de Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu prin care sunt ameninţate cu falimentul mii de companii româneşti din construcţii şi agricultură ”, au spus reprezentanții.

Programul premierului Marcel Ciolacu, luni, 4 septembrie 2023

Ora 11:00

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Primirea ambasadorului Republicii Armenia în România, E.S. Sergey Minasyan
- Palatul Victoria
- Oportunități pentru fotograful oficial

Ora 12:30

- Primirea ambasadorului Republicii Coreea în România, E.S. Rim Kap-Soo
- Palatul Victoria
- Oportunități pentru fotograful oficial

Citește și: VIDEO- Iarna vine cu prețuri explozive la alimente. Românii, speriați de prețurile alimentelor

Ora 14:15

- Consultări cu reprezentanții sindicatelor din domeniul educației
- Palatul Victoria
- Oportunități pentru cameramanul și fotograful oficiali

Ora 16:00

- Participare la deschiderea sesiunii parlamentare
- Palatul Parlamentului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si