Pentru sărbătorile pascale, gospodinele obișnuiesc să prepare diverse bunătăți, printre care și nelipsita pască cu brânză și stafide. Astfel, Știrile Kanal D vă prezintă cea mai gustoasă și simplă rețetă tradițională de pască cu brânză și stafide cu un aluat pufos.
Author: Alina Raducu miercuri 28 aprilie 2021 , 22:03
Mai întâi se pregătește aluatul: se pune drojdia, o lingură de făină, una de zahăr, amestecați și împreună cu laptele, tot aproximativ o lingură, amestecați bine, mai adăugați puțină făină și lapte.
Cerneți făina, pentru un aluat aerat și pufos și pentru a elimina impuritățile.
Încălziti laptele, dar să nu fie fierbinte. Zahărul se pune în lapte, și se amestecă până când se va omogeniza.
Apoi se adaugă maiaua peste făina pe care ati cernut-o, apoi puneti gălbenușurile, esența de lămâie, coaja de lămâie și le amestecați, iar laptele se va pune peste ingrediente treptat.
După aceea adăugați sarea, untul amestecat cu ulei putin cate putin, pentru ca aluatul trebuie să fie moale.
și îl lăsați să crească pentru timp de o oră.
Apoi se amestecă toate ingredientele pentru umplutură.
Imediat ce ati observat că aluatul a crescut destul de mult, trebuie să îl scoateți din recipient. Pentru a nu se lipi aluatul, ar fi mai bine să folositi ulei pe maine, după care separați aluatul în două părți.
O parte de aluat va fi pentru baza desertului, iarcealaltă parte o veți folosi pentru cele trei șnururi pe care să le împletiți deasupra.
Pregătiți o tavă rotundă în care puneti hartie de copt, după care puneti prima jumătate de aluat și o întindeți pe toată suprafața tăvii. Apoi puneți umplutura, iar deasupra aluatul împletit. Pentru a avea o culoare mai deosebită, puteți bate un ou și cu o pensulă dațți bine pe deasupra aluatului.
Important de menționat este că nu se mai lasă să crească. Lăsați pasca la cuptor timp de 45 de minute și este gata de servit.