Rețeta bunicii de pastă de roșii cu ardei capia. Iată cum puteți prepara acasă o pastă naturală care să dea gust și aromă preparatelor!

Ingrediente:

Cantitățile sunt orientative. Puteți pune în funcție de preferințe, dacă doriți un gust mai puternic de roșii sau de ardei capia.

  • 8 kg ardei capia sau gogoșari
  • 4 kg roșii
  • 2-3 linguri sare (după gust)
  • 1 lingura zahăr

pastă de roșii cu ardei capia

Pastă de roșii cu ardei capia.

Cum se prepară pasta de roșii cu ardei capia?

Pentru a reduce timpul de fierbere, roșiile se dau prin mașină cu cel puțin șase ore înainte pentru a face pasta. Compoziția se va decanta, iar apa care se va lăsa pe fundul vasului va putea fi scoasă cu ajutorul unui furtun de scos vinul. Astfel, va rămâne doar partea groasă, consistentă, iar timpul de fierbere va fi mai mic.

Roșiile se taie în jumătăți sau sferturi care se dau ulterior prin mașina de tocat roșii. 

Citeste si: Aşa faci cei mai buni cartofi noi la cuptor! Reţeta pe care trebuie să o încerci

Ardeii capia se spală, se curăță cu atenție de cotoare și semințe, se taie fâșii astfel încât să poată fi dați prin mașina de tocat sau prin robotul de bucătărie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ardeii și sucul de roșii obținut se pun într-un ceaun sau într-o cratiță cu fundul dublu și se lasă la fiert până când scad la jumătate și rămâne o pastă groasă. Se va spuma ori de câte ori este nevoie.

Când va fi aproape gata se va adăuga sarea și zahărul și se va mai lăsa compoziția la fiert pentru aproximativ 10 minute.

pastă de roșii cu ardei capia

Pastă de roșii cu ardei capia.

Se oprește focul, iar pasta obținută se pune în borcane, spălate și sterilizate în prealabil. Se pun capacele, iar borcanele se întorc cu fundul în sus. Acestea se acoperă cu o pătură și se lasă până în ziua următoare când vor putea fi mutate în cămară, beci, demisol sau în orice încăpere aerisită.

Pentru a vă asigura că borcanele vor sta fără probleme pe timpul iernii fără să fermenteze, le puteți steriliza timp de 30 de minute din clipa în care apa începe să clocotească.

După gust se poate adăuga usturoi sau ardei iute pentru a aromatiza mai mult sau pentru a face mai picant.

Citeste si: Cum se consumă anghinarele? Beneficii şi contraindicaţii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si