Paște 2023. În data de 16 aprilie 2023, creștinii ortodocși sărbătoresc una dintre cele mai importante sărbători din an și anume Învierea Domnului Iisus Hristos. De asemenea, Paștele este și un prilej de sărbătoare, menit să aducă familia laolaltă. 

Meniu complet pentru sărbătoarea Învierii Domnului

De Paște, ne adunăm în jurul mesii și ne înfruptăm cu cele mai bune bucate tradiționale specifice sfintei sărbători.

Ce nu ar trebuie să lipsească de pe masa românilor?

Ouăle roșii/multicolore

Fie că sunt roșii sau multicolore, ouăle vopsite nu lipsesc niciodată de pe masa românilor, de Paște. Vopsitul acestora se realizează de obicei în Joia sau Sâmbăta Mare. Potrivit tradiției, nu este indicat să se vopsească ouăle în Vinerea Neagră. 

Citește și: Incredibil cât a ajuns să coste un ou înainte de Paște. Prețuri uriașe

Friptura de miel

Pe lângă ouăle vopsite, preparatele din carne de miel sunt specifice mesei tradiționale de Paște. Gătită la cuptor sau în tigaie, mielul rămâne unul dintre principalele preparate servite la masa de Paște.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Paște 2023. Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel?

Drobul

Alcătuit din măruntaie de miel, drobul este și el nelipsit de pe masa românilor cu ocazia acestei sărbători. Vezi aici cele mai bune rețete pentru un drob delicios. 

Pentru cei care nu consumă carne de miel, se poate înlocui cu o friptură de porc, pui sau în funcție de preferințele fiecăruia.

Pasca

Paște 2023. Meniu complet pentru sărbătoarea Învierii Domnului

Paște 2023. Meniu complet pentru sărbătoarea Învierii Domnului

[Sursa foto: PixaBay]

În ceea ce privește desertul servit de Paște, cel mai cunoscut preparat este pasca. De asemenea, românii pregătesc și cozonac pentru a pune pe masă.

Citește și: Preț pască Paște 2023. Cât costă în acest an preparatul pentru masa de Paște?

Pe lângă toate aceste preparate tradiționale, românii gătesc sarmale, pun pe masă preparate de diferite feluri, prepară ciorbe și se lasă purtați de val în ceea ce privește activitatea culinară. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si