In articol:
- Meniu complet pentru sărbătoarea Învierii Domnului
- Ouăle roșii/multicolore
- Friptura de miel
- Drobul
- Pasca
Paște 2023. În data de 16 aprilie 2023, creștinii ortodocși sărbătoresc una dintre cele mai importante sărbători din an și anume Învierea Domnului Iisus Hristos.
Meniu complet pentru sărbătoarea Învierii Domnului
De Paște, ne adunăm în jurul mesii și ne înfruptăm cu cele mai bune bucate tradiționale specifice sfintei sărbători. Ce nu ar trebuie să lipsească de pe masa românilor?
Ouăle roșii/multicolore
Citește și: Incredibil cât a ajuns să coste un ou înainte de Paște. Prețuri uriașe
Friptura de miel
Pe lângă ouăle vopsite, preparatele din carne de miel sunt specifice mesei tradiționale de Paște.
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
Citește și: Paște 2023. Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel?
Drobul
Alcătuit din măruntaie de miel, drobul este și el nelipsit de pe masa românilor cu ocazia acestei sărbători. Vezi aici cele mai bune rețete pentru un drob delicios.
Pentru cei care nu consumă carne de miel, se poate înlocui cu o friptură de porc, pui sau în funcție de preferințele fiecăruia.
Pasca
În ceea ce privește desertul servit de Paște, cel mai cunoscut preparat este pasca. De asemenea, românii pregătesc și cozonac pentru a pune pe masă.
Citește și: Preț pască Paște 2023. Cât costă în acest an preparatul pentru masa de Paște?
Pe lângă toate aceste preparate tradiționale, românii gătesc sarmale, pun pe masă preparate de diferite feluri, prepară ciorbe și se lasă purtați de val în ceea ce privește activitatea culinară.