Aceste fotografii au fost postate recent pe retelele de socializare chiar din spatele gratiilor, acolo unde se presupune ca detinutii n-au nici telefoane mobile, nici acces la internet si nici bani lichizi. 

Cu toate acestea, individul afiseaza sfidator teancuri de bani, pe care se lauda c-a reusit sa-i stranga in penitenciar. Sindicalistii din penitenciare sustin ca puscariasul ar face parte din celebra retea "detinuti de lux", adica acei condamnati pe care sefii inchisorii Poarta Alba ii trateaza regeste.

CARSTEA, PRESEDINTE DE SINDICAT: "Apare cu o suma de bani in mana, cu un telefon mobil, vorbind la telefonul mobil, in diverse ipostaze din penitenciar. Judecand dupa modul in care unii isi pun pe Facebook poze din penitenciar, asta ma duce cu gandul sa spun ca au avut un regim privilegiat".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Povestea nu e noua. Si anul trecut au aparut in spatiul public imagini care au starnit revolta. In ele era un fost politist de frontiera, pe care gardienii l-au dus la un punct de lucru din apropierea penitenciarului. Acolo, insa, in loc sa munceasca, barbatul s-a intalnit cu sotia. In plus, sindicalistii acuza faptul ca-n interior angajatii ar fi supusi terorii.

Dupa toate aceste episoade, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a dus personal la Poarta Alba sa verifice toate aceste grave cuzatii.

Conducerea penitenciarului nu a vrut sa formuleze un punct de vedere.

Penitenciarul Poarta Alba si-a castigat, de-a lungul ultimilor ani, renumele de "inchisoare de lux pentru VIP-uri". Si asta pentru ca nu putine au fost numele sonore care au trecut pe aici, printre care toti greii fotbalului: Gigi Becali, Cristi Borcea, fratii Victor si Giovani Becali... Mihai Stoica. 

"Becali e un bun national si aveam vreo 5 care imi serveau masa...

oua fierte, sucul de rodii, de portocale. Adica, aveam filipinezi. Ma iubeau... Cum sa se supere daca ma iubeau?", declara Becali.

Nici Cristi Borcea n-a indurat chin prea mare. O ancheta facuta in 2015 de sefii ANP de la Bucuresti a scos la lumina faptul ca celula sa de la Poarta Alba era ca o camera de  hotel: mocheta pe jos, televizor plasma, frigider, calorifer electric si acces la aparate de fitness. Intamplator sau nu, multi afaceristi condamnati pentru diverse infractiuni, atunci cand simt ca e aproape ziua pedepsei, isi schimba domiciliul din buletin astfel incat sa isi ispaseasca pedeapsa la Poarta Alba.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si