Pensii septembrie 2023. Pe ce dată vor primi banii pensionarii din România?

Când intră pensiile în septembrie? Pensionarii au primit mai devreme decât de obicei pensiile în luna august, datorită sărbătorii de Sf. Maria de la mijlocul lunii și a minivacanței care a avut loc în acea perioadă.

Când intră banii pe card în septembrie? Luna aceasta pensiile vor fi plătite la datele stabilite inițial, în funcție de varianta pe care au ales-o oamenii pentru a primi banii- pe card, acasă sau la ghișeul poștal.

Citește și: Noua Ordonanță de Urgență: "Pot cumpăra vechime pentru o perioadă de cel mult 6 ani"

Când intră pensiile în septembrie? Pensiile vor intra pe carduri sau în conturi până la data de 12 septembrie, cel târziu 13 septembrie 2023, conform Casei Naționale de Pensii.

În cazul pensionarilor care își primesc banii acasă de la agenții Poștei Române, pensia va veni în intervalul 1 septembrie – 15 septembrie, la locuințele lor.

Pensii septembrie 2023. În cazul în care poștașul nu îl găsește acasă pe pensionar, banii vor fi ridicați de la ghișee.

Angajații din Finanțe amenință cu greva generală. Pericol pentru pensiile din septembrie?

Sindicaliștii din Finanțe și ANAF se pregătesc să pornească greva generală și vor decide în decursul zilei de astăzi dacă își opresc activitatea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Oamenii sunt indignați de promisiunile neîndeplinite ale Guvernului după 10 zile de proteste și se tem că vor pierde bani, tichete de vacanță și poziții de conducere, asta în urma deciziei guvernamentale care privește reducerile salariale și restructurările în sectorul public.

În cel mai pesimist scenariu, o grevă a angajaților din Trezoreria statului ar putea pune în pericol livrarea la timp a banilor de pensii către pensionari în luna septembrie.

Guvernul exclude, însă, acest scenariu.

O nouă lege a pensiilor de la 1 ianuarie 2024?

Pensionarii speră la o nouă majorare a pensiilor în următoarele luni, precum și la eliminarea inegalităților din sistem prin formula noii legi a pensiilor, promisă de coaliția de guvernare PSD-PNL.

Printre priorităţile sesiunii parlamentare se află legea pensiilor speciale, care trebuie pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale, precum şi alte proiecte necesare pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR pentru ca România să primească banii europeni, precum legea salarizării, legea pensiilor.

Premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD, a afirmat, sâmbătă, că este nevoie de o nouă a lege a pensiilor.

"Considerăm că este nevoie de o nouă lege a pensiilor şi a devenit o prioritate legislativă pentru grupurile reunite ale PSD şi pentru Ministerul Muncii din acest moment. Mi-aş dori o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie. Şi cei de la Comisie (Comisia Europeană- n.r.) şi noi ştim că sunt foarte multe inechităţi în vechea lege a pensiilor. În continuare avem pensii de 1.500 de lei, dar şi pensii de 30-40.000 de lei. Trebuie să intervenim, avem această obligaţie ca şi stat, ca să închidem cât mai mult din acest decalaj major", a declarat premierul Ciolacu.

Sindicaliștii din Ministerul Finanțelor, primiți la ministrul Muncii

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a discutat marţi cu o delegaţie a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe despre noua Lege a salarizării în sistemul public, informează ministerul de resort printr-un comunicat.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Ministrul a luat act de doleanţele reprezentanţilor sindicali şi de inechităţile punctuale care s-au format de-a lungul timpului în sistemul de salarizare. Doamna Simona Bucura Oprescu şi-a exprimat întreaga disponibilitate la dialog şi pentru un parteneriat onest, astfel încât să fie găsite cele mai bune soluţii pentru ca noua lege să fie adecvată, raportată la complexitatea muncii şi constrângerile pe care le au funcţionarii care contribuie la colectarea veniturilor statului", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, dialogul social cu familiile ocupaţionale privind noua Lege a salarizării va continua împreună cu partenerii sindicali.

"Mâine, 5 septembrie 2023, la Bucureşti, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe a convocat Consiliul Naţional, organul de conducere colectiv care poate decide declanşarea grevei generale la nivel naţional, ca reacţie la faptul că, după 10 zile de proteste, Guvernul nu a pus în aplicare angajamentele asumate de ministrul finanţelor prin Procesul verbal încheiat cu organizaţiile sindicale în data de 11 august 2023.

Biroul Executiv a solicitat o întâlnire cu primul ministru al României, informându-l concomitent despre riscul escaladării conflictului, cu repercusiuni asupra bunei funcţionări a instituţiilor statului. Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe are semnăturile pentru susţinerea grevei generale de la 75% dintre colegi, care consideră că perioada discuţiilor, negocierilor şi aşteptărilor de soluţionare amiabilă a luat sfârşit", anunțaseră sindicaliștii din Finanțe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si