Cultivatorii au incercat sa compenseze efectele negative ale vremii si au aplicat mai multe tratamente plantelor, iar asta le-a crescut si lor automat costul de productie. La o prima estimare, se pare ca la producator, pretul ar putea sa plece de la 1,5 lei pe kilogram, cu 30 de bani mai mult decat anul trecut.

Asta va face ca pretul in magazin sa poata sa ajunga si pana la 3 sau 4 lei pe kilogram.
"Anult acesta am cultivat aproximativ 42 de hectare, similar cu anul trecut. Suntem 11 producatori. Diferenta este insa ca fermierii au decis sa cultive mai multe soiuri. Vremea nu i-a ajutat deloc pe oameni anul acesta. A batut si grindina, iar aceste schimbari climatice nu ajuta deloc productia. A trebuit sa facem mai multe tratamente. Pretul va fi ceva mai mare. Au fost cazuri in care fermierii au rupt plantele din cauza grindinei", a declarat pentru cei de la economica.net, Florea Diaconu, presedintele Asociatiei "Casa pepenilor verzi".

In medie, anual, in Romania, productia este in jur de 500.000 de tone, in timp ce importul de pepeni din tari precum Grecia, Turcia sau Iran ajunge la 24 de milioane de kilograme anual.

La export, fermierii romani au exportat in jur de 1 milion de kilograme de pepeni verzi in tari precum Republica Moldova, Polonia sau Ungaria.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si