Close sidebar
Close sidebar

Pericol de incendiu la Stația Spațială Internațională. A ieșit fum din modulul Rusiei

Agenția spațială rusă Roscosmos a anunțat joi că a fost activată o alarmă de fum într-un modul de servicii rusesc de pe Stația Spațială Internațională (ISS), iar agențiile de presă rusești au raportat că astronauții au reclamat un miros de plastic ars.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Agenția Roscosmos a declarat că un detector de fum și o alarmă au fost declanșate pe modulul de serviciu Zvezda, care oferă locuințe pentru membrii echipajului de pe ISS, în timp ce bateriile se aflau la reîncărcat.

Citeste si: EMA a descoperit o boală neurologică extrem de rară ca fiind un efect secundar după vaccinarea cu serul AstraZeneca

Agenția de știri RIA a citat Roscosmos spunând că toate sistemele funcționează corect, la câteva ore după sesizarea anomaliei. Planurile pentru o ieșire spațială planificată pentru joi erau încă în vigoare, a mai transmis agenția spațială.

Cea mai importantă contribuție a Rusiei la Stația Spațială Internațională

Modulul spațial Zvezda este cea mai importantă contribuție a Rusiei în proiectarea stației spațiale internaționale, modulul fiind destinat să ofere spatii de viață și locuințe pentru un echipaj de trei membri, conform Russia Today.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în Egipt: O sabie cu inscripția „Ramses al II-lea” a fost găsită într-o cazarmă veche de 3.200 de ani- antena3.ro

Citeste si: Cel mai bogat om a zburat în Spațiu

Când Rusia a fost invitată să adere, în urmă cu aproape 30 de ani, la ceea ce avea să devină Stația Spațială Internațională, a adus o serie de echipamente hardware, remodelând drastic aspectul prevăzut anterior al stației.

Nava de 20 de tone ar menține, de asemenea, orbita avanpostului cu sistemul său de propulsie; furnizează și distribuie energie electrică de la panourile sale solare, precum și trimite, primește și procesează informații de control al zborului cu computerele sale interne.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI