Close sidebar
Close sidebar

Pericolul ascuns din scutecele pentru copii. Un nou studiu scoate la iveala o realitate ingrijoratoare

Un studiu realizat de revista franceza "60 millions de consommateurs" dezvaluie un lucru ingrijorator cu privire la scutecele pentru copii. Dintre cele 12 marci studiate, doar doua dintre acestea nu contin substante toxice.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Revista a analizat compozitia a 12 branduri de scutece, iar testele au aratat ca in zece dintre acestea exista reziduuri „potential toxice”, relateaza Le Figaro.

Autorii studiului sustin ca scutecele contin reziduuri de pesticide, dioxide, hidrocarburi aromatice si urme de compusi organici volatili. Totodata, in compozitia acestora a fost gasit si gilfosat, erbicid cladificat recent de catre Centrul International de Cercetare a cancerului ca fiind cancerigen:  „Prezenta substantelor cu carcater toxic pe astfel de produse este inacceptabila”.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

Revista franceza considera ca e necesar ca Institutul National al Consumatorilor sa stabileasca reglementari mai dure si controale mai stricte pentru siguranta bebelusilor, dar si o mai buna informare: „Etichetarea materiilor prime si a compozitilor folosite trebuie sa fie obligatorie”, mai sustine revista.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI