Close sidebar
Close sidebar

Pfizer, anunţ de ultimă oră: Este necesară a treia doză de vaccin. Când trebuie făcută?

Compania Pfizer a anunţat că este necesară o a treia doză de vaccin anti-COVID. Aceasta va proteja oamenii de noile mutaţii ale vurusului. Când trebuie făcută?

Andreea Stoica,

Când trebuie făcută a treia doză de vaccin Pfizer?

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

CEO-ul Pfizer a oferit un termen limită pentru administrarea dozei suplimentare de vaccin anti-COVID. Conform lui,a treia doză va fi făcută între 8 si 12 luni de la administrarea celei de a doua, pentru a proteja oamenii de noile mutaţii ale COVID-19, scrie Mediafax.

Imunitatea vaccinului Pfizer/BioNTech 

Albert Bourla precizează că imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni.

Pfizer şi BioNTech anunțau, încă din luna februarie a anului 2020, că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului, precum cea britanică și cea apărută în Africa de Sud.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore?

În aprilie, specialiştii companiei au ajuns la concluzia că cei imunuzați cu vaccinul Pfizer vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză. Tot atunci, Albert Bourla a precizaz că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze anual pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Când trebuie făcută a treia doză de vaccin Pfizer?

Compania Pfizer are în plan să producă 3 miliarde de doze de vaccin anti-COVID la nivel mondial pentru 2021 şi 4 miliarde de doze în anul 2022.

Uniunea Europeană are semnat un contrat de 1,8 miliarde de doze cu Pfizer.

Citeste si: Șeful OMS s-a vaccinat abia acum. Ce tip de vaccin i-a fost administrat

De asemenea, compania testează şi un medicamentul oral experimental pentru tratarea Covid-19.

Și producătorul vaccinului Moderna va introduce o a treia doză de vaccin, după ce a declarat luna trecută că speră ca până la toamnă să aibă disponibilă doza suplimentară pentru vaccinul pe care îl produce.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță a prezentat topul județelor cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID. Ce județ are cea mai mică rată

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI