Artista era extrem de apreciata datorita tehnicii sale pianistice. De-a lungul carierei, Valentina Popovciuc a colaborat nu numerosi solisti instrumentisti si de opera, in recitaluri realizate la nivel national si international.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Valentina Popovciuc s-a nascut pe 20 septembrie 1959 in Republica Moldova si a absolvit in 1982 Institutul de Arte „Gavriil Muzicescu” din Chisinau, noteaza viata-libera.ro. Pasiunea pentru pian a determinat-o sa urmeze apoi cursurile Facultatii de interpretare muzicala, incepand din 1988, in cadrul Academiei de Muzica „Gavriil Muzicescu” din Chisinau, la clasa prof. Evsei Zac, succesor al scolii ruse din Sankt Petersburg, potrivit viata-libera.ro.

Artista s-a stabilit in 1998 la Galati. A fost maestru corepetitor la Teatrul Muzical „Nae Leonard” si profesor de pian si corepetitor la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” si  Facultatea de Arte din Galati.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si