Close sidebar
Close sidebar

Pictura găsită într-o stație de autobuz s-a vândut cu 22 de milioane de dolari

Un tablou semnat de maestrul italian al Renașterii Titian, care a fost furat de două ori și găsit într-o pungă de plastic dintr-o stație de autobuz din Londra, s-a vândut la licitație pentru 22,3 milioane de dolari, potrivit CNN.

Sorin Negru,

Pictura lui Titian a fost găsită într-o stație de autobuz

[Sursa foto: The Times]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pictura lui Titian "Moment de odihnă în fuga din Egipt” a fost vândută la casa de licitații Christie's din Londra.

S-a pornit de la o estimare de 19 milioane de dolari și, în cele din urmă, a fost achiziționată la suma de 22,3 milioane de dolari- cel mai mare preț vreodată realizat la licitație pentru o lucrare a artistului din Renaștere.

Tabloul îi înfățișează pe Iisus, Fecioara Maria și Iosif odihnindu-se în drumul spre Egipt după ce au aflat că Irod, regele Iudeii, vrea să-l omoare pe copilul Hristos.

Destinul unei opere unice

Titian, al cărui nume real era Tiziano Vecellio, a realizat lucrarea în primul deceniu al secolului al XVI-lea, la începutul carierei sale.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

După ce a trecut prin casele diverșilor aristocrați europeni, tabloul a fost jefuit de trupele napoleoniene în timpul ocupației franceze a Vienei în 1809 și dus la Paris.

Pictura a fost returnată la Viena în 1815 și a trecut din nou prin colecții private înainte de a ajunge la John Alexander Thynne, al 4-lea marchez de Bath, în Wiltshire, Anglia.

În 1995, a fost furat din Longleat, casa descendenților lui Thynne, și a dispărut timp de șapte ani, înainte de a fi găsit într-o stație de autobuz din Londra de detectivul de artă Charles Hill.

Rezultatul licitației este "un tribut adus provenienței impecabile și frumuseții liniștite a acestei sublime capodopere timpurii a lui Titian, care este unul dintre cele mai poetice produse ale tinereții artistului”, a declarat Orlando Rock, președintele Christie’s UK.

"Această pictură a captat imaginația publicului de mai bine de jumătate de milenii și, fără îndoială, va continua să o facă”, a adăugat el.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI