Piept de curcan. Adevărul pe care puține gospodine îl știu despre această carne. Ce conține
Piept de curcan. În ultimii ani, carnea de curcan a devenit tot mai populară. A devenit extrem de accesibilă și în supermarketurile de la noi. Dar iată adevărul despre acest tip de carne.
Fără piele, şi gătită la cuptor, carnea de curcan are cea mai mică cantitate de grăsimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne, incluzând carnea de pui, porc sau vită. Astfel, consumul său ajută la reducerea nivelului de colesterol "rău".
Din ce în ce mai multe dovezi ştiinţifice arată că triptofanul, un aminoacid conţinut din belşug de carnea de curcan, joacă un rol extrem de important în stimularea sistemului imunitar. Unele studii arată că simptomele unor boli autoimune au fost drastic diminuate ca urmare a tratamentului cu acest aminoacid.
Dacă în general carnea este cunoscută ca favorizând, într-o mai mică sau mai mare măsură, apariţia cancerului, în cazul celei de curcan situaţia este complet diferită. Aminoacizii conţinuţi sunt necesari celulelor T, un tip de celule ale sistemului imunitar care le ucid pe cele canceroase.
Proteinele speciale conţinute de carnea de curcan ajută la mentinerea nivelurilor optime de testosteron la bărbaţi. Dietele sărace în proteine la bărbaţii trecuţi de prima tinereţe pot duce la scăderea secreţiei de testosteron şi prin urmare la scăderea capacităţii funcţiei sexuale şi a muşchilor.
Adăugarea cărnii de curcan în dieta zilnică ar rezolva însă aceste probleme.
Neurotransmiţătorul numit serotonină este responsabil de creşterea stării de bună dispoziţie, iar consumul cărnii de curcan, care conţine aminoacizii responsabili de crearea unor asemenea neurotransmităţori, ajută la menţinerea stării de bine.
Piept de curcan. Contraindicaţii
Carnea de curcan conţine purină, astfel că cei ce suferă de gută trebuie să limiteze consumul ei. De asemenea, conţine mici urme de oxalat, motiv pentru care nu este recomandată persoanelor cu pietre la rinichi, scrie dcnews.ro.