Pipote de curcan. Pipotele sau inimile de pasare, de curcan și de pui, pot fi considerate printre cele mai sanatoase organe, dar nu stiu cum se face ca multi nu le consuma.

Adevarul este ca sunt delicioase, satioase si destul de accesibile ca pret, asa ca nu ar fi o problema sa le includem mai des in alimentatie.

Pipote de curcan. Beneficii enorme

Realitatea este ca aduc beneficii enorme pentru sanatate si sprijina si procesul de slabire.

Citeste si: Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devin toxici

Atunci cand nu stim ce tip de carne sa consumam ca sa nu ne ingrasam, pipotele pot fi o solutie la indemana.

Este adevarat ca se gatesc putin mai greu si trebuie sa ai rabdare, dar asteptarea merita. In restaurantele fastuoase din strainatate sunt considerate adevate delicii si sunt gatite in diverse moduri.

pipote de curcan
pipote de curcan


Mai este si inima de porc si vita, dar nu sunt atat de calitative precum inimile de pui si curcan. Acestea sunt slabe din punct de vedere caloric, ofera repede senzatia de satietate, ceea ce este de dorit daca esti la cura si le poti gati in diverse combinatii, scrie dietetik.ro

Pipote de curcan. Beneficii pentru sănătate

  • Contin o cantitate insemnata de zinc si ajuta la mentinerea sanatatii oaselor( pentru cresterea copiilor sunt foarte recomandate)
  • Stimuleaza regenerarea celulara, motiv pentru care pielea se mentine elastica, luminoasa si frumoasa( gratie unei cantitati mari de vitamina A sau retinol si vitamina C, care protejeaza pielea de radicalii liberi)

Citeste si: Pipote. Adevărul neștiut despre aceste organe de pui pe care românii le consumă

  • Asigura buna functionare a tiroidei, care este responsabila deseori de aparitia dezechilibrelor hormonale
  • Cresc rata metabolica
  • Protejeaza organismul contra tumorilor
  • Trateaza carentele de vitamine( contin zinc, cupru, potasiu, magneziu, etc)
  • Ajuta la eliminarea pietrelor de la rinichi, dar cu conditia sa fie gatite si apoi consumate sub forma de praf
  • Sunt bogate in proteine necesare organismului
  • Contin enzime care se aseamana cu cele umane( enzimele imbunatatesc sistemul digestiv, fortifica sistemul imunitar si sunt transformate in energie de catre organism)

pipote de curcan
pipote de curcan

Cum ajuta pipotele de pasare la slabire?

  • Accelereaza metabolismul datorita cantitatii mari de proteine( acestea sunt necesare in procesul de slabire)
  • Contine vitamine si minerale, care favorizeaza topirea kilogramelor
    Ofera satietate pe termen lung
  • Contin un numar relativ mic de calorii si anume 154

pipote de curcan
pipote de curcan

Citeste si: Ciorbă de potroace. Rețeta care te pune pe picioare după o noapte lungă

Pipote de curcan. Vă prezentăm o rețetă delicioasă de tocăniță de pipote de curcan!

Ingrediente

500 g pipote de curcan

2 cepe

8 rosii coapte

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

6 catei de usturoi

condimente (sare, piper, mic de ierburi aromatice, curry, fulgi de chilli)

marar, patrunjel

Citeste si: Rasol de vită. Adevărul neștiut despre acest fel de mâncare

Pipote de curcan. Mod de preparare

Am spalat pipotele, apoi le-am taiat in bucati mai mici (sa se fiarba mai bine).

Rosiile le-am curatat de coaja, apoi le-am taiat bucatele mici si am pastrat sucul care l-au lasat.

Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

pipote de curcan
pipote de curcan

Am pus o cratita pe foc cu putin ulei, am adaugat pipotele, le-am lasat sa se prajeasca cam 5 min, dupa care am pus un pahar cu apa si le-am lasat sa fiarba 40 min, pana a scazut apa.

Citeste si: Cum se prepara cea mai buna supa de galuste cu pipote?

Dupa 40 min, am adaugat ceapa si usturoiul, le-am lasat sa se caleasca putin, apoi am adaugat rosiile si condimentele, scrie bucataras.ro

Le-am mai lasat inca 40 de min pe foc.

la sfarsit, am adaugat marar si patrunjel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si