Ficăței de pui. Ficatul este o sursă excelentă de fier, în 100 de grame de ficat găsindu-se 7-12 grame de fier. Ficatul este, de asemenea, o sursă foarte bogată de zinc şi seleniu, minerale cu rol important în stimularea imunităţii. Ficatul de pui conţine şi o cantitate mare de vitamina B12. Această ajută la producerea globulelor roşii şi, în general, previne anemia.

Aşadar, este destul de importantă că ficatul de pasăre să nu lipsească din dieta noastră.

Pentru o mai bună asimilare a fierului, ar fi bine că atunci când mâncăm ficăţeii de pui să îi stropim cu puţină zeamă de lămâie. Vitamina C din lămâie stimulează asimilarea fierului din ficat.

Ficăței de pui. Cum alegem corect ficatul?

Doar 48 de ore. Acesta este termenul de valabilitate al ficatului.

Ficatul de pui calitativ trebuie să fie de culoare maro cu o nuanţă bordo. Ficatul de pui cu o culoare deschisă, galbenă sau o nuanţă foarte închisă nu merită să fie cumpărat, deoarece pasărea a fost bolnavă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ficăței de pui
Ficăței de pui

Citeste si: Avertismentul medicilor: Ce ți se poate întâmplă dacă mănânci avocado?

Ficăței de pui. Acest produs poate fi contaminat cu salmonella sau Campylobacter – boli infecţioase care se pot transmite de la pasăre la om şi provoacă slăbiciune, dureri de cap, ridicarea temperaturii până la 38 de grade, diaree.

Nici într-un caz nu cumpăraţi ficat de pui, pe suprafaţa căruia sunt vizibile pete verzi.

Se recomandă consumul doar de ficat proaspăt.

Ficăței de pui
Ficăței de pui

Ficăței de pui. Cum gătim corect ficatul de pui. Rețetă

Așadar, vă prezentă o rețetă simplă cu ajutorul căreia să pregătiți un ficat moale, care se topește în gură.

Pentru a găti ficatul ca la carte, trebuie să știți că nu trebuie să depășiți 2-3 minute de preparare la foc.

Citeste si: Oțet de mere. Licoare magică sau otravă pură?

Ficăței de pui. Ingrediente

Ficăței de pui. Pentru a obține un prânz gustos, aveți nevoie de:

  • 500 g de ficat de pui
  • 1-2 cepe
  • 1 linguriță cu sare
  • 5-6 linguri cu făină
  • ulei

Ficăței de pui. Mod de preparare

Se curăță ceapa și se taie rondele de grosime medie. Acestea se desfac și se pun la prăjit în ulei, într-o tigaie. Ulterior, spălați foarte bine fiactul și ștergeți cu un prosop de hârtie, apoi tăiați în felii de aproximativ 1 cm grosime. Aveți mare grijă să scoateți canalele!

Citeste si: Leacul primăverii: Această plantă ține la distanță toți VIRUȘII!

Ficăței de pui. Amestecați făina cu sarea și treceți ficatul prin acest amestec, scuturând excesul de făină. Puneți în tigaia încinsă cu ceapă și lăsați să se prăjească la foc mediu.

Citeste si: Rețeta copilăriei- ciocolată de casă cu lapte praf

Nu uitați să întoarceți ficatul pe partea cealaltă după un minut. Ficatul va fi gata dacă nu mai prezintă sânge. Amestecați cu ceapa și mai lăsați 20 de secunde. Va fi cel mai suculent pe care l-ați mâncat vreodată.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si