Adevărul despre ficăţeii de pui. Mare atenţie! Dacă nu faci acest lucru devin toxici
Ficăței de pui. Ficatul de pasăre are extrem de multe numeroase beneficii pentru sănătate, însă trebuie să fie preparat corespunzător.
Ficăței de pui. Ficatul este o sursă excelentă de fier, în 100 de grame de ficat găsindu-se 7-12 grame de fier. Ficatul este, de asemenea, o sursă foarte bogată de zinc şi seleniu, minerale cu rol important în stimularea imunităţii. Ficatul de pui conţine şi o cantitate mare de vitamina B12. Această ajută la producerea globulelor roşii şi, în general, previne anemia.
Aşadar, este destul de importantă că ficatul de pasăre să nu lipsească din dieta noastră.
Doar 48 de ore. Acesta este termenul de valabilitate al ficatului.
Ficatul de pui calitativ trebuie să fie de culoare maro cu o nuanţă bordo. Ficatul de pui cu o culoare deschisă, galbenă sau o nuanţă foarte închisă nu merită să fie cumpărat, deoarece pasărea a fost bolnavă.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ficăței de pui. Acest produs poate fi contaminat cu salmonella sau Campylobacter – boli infecţioase care se pot transmite de la pasăre la om şi provoacă slăbiciune, dureri de cap, ridicarea temperaturii până la 38 de grade, diaree.
Nici într-un caz nu cumpăraţi ficat de pui, pe suprafaţa căruia sunt vizibile pete verzi.
Se recomandă consumul doar de ficat proaspăt.Așadar, vă prezentă o rețetă simplă cu ajutorul căreia să pregătiți un ficat moale, care se topește în gură.
Pentru a găti ficatul ca la carte, trebuie să știți că nu trebuie să depășiți 2-3 minute de preparare la foc.
Ficăței de pui. Pentru a obține un prânz gustos, aveți nevoie de:
Se curăță ceapa și se taie rondele de grosime medie. Acestea se desfac și se pun la prăjit în ulei, într-o tigaie. Ulterior, spălați foarte bine fiactul și ștergeți cu un prosop de hârtie, apoi tăiați în felii de aproximativ 1 cm grosime. Aveți mare grijă să scoateți canalele!
Ficăței de pui. Amestecați făina cu sarea și treceți ficatul prin acest amestec, scuturând excesul de făină. Puneți în tigaia încinsă cu ceapă și lăsați să se prăjească la foc mediu.
Nu uitați să întoarceți ficatul pe partea cealaltă după un minut. Ficatul va fi gata dacă nu mai prezintă sânge. Amestecați cu ceapa și mai lăsați 20 de secunde. Va fi cel mai suculent pe care l-ați mâncat vreodată.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro