Cât de sănătoasă este carnea de porc? Într-o eră în care raw-veganismul face tot mai mulți adepți, iar carnea de porc e pusă la colț, renumitul nutriționist Mihaela Bilic, medicul vedetelor, a făcut câteva precizări în legătură cu acest aliment.

Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici. ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită.

Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Citeste si: Cât poţi păstra carnea de porc la congelator fără să se strice

Cat de sanatoasa este carnea de porc
Cat de sanatoasa este carnea de porc

Cum gatesti sanatos carnea de porc! Sigur nu stiai asta! 

Cât de sănătoasă este carnea de porc? Porcul este monogastric

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

Cât de sănătoasă este carnea de porc? De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui.

Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.

Așadar, specialistul recomandă, mai ales în alimentația copiilor, consumul de carne de porc în favoarea celei de vită sau pui.

Citeste si: Chiftele. Cele mai grave greșeli pe care le fac gospodinele atunci când gătesc chifteluțe

Cât de sănătoasă este carnea de porc? O prejudecată

Cât de sănătoasă este carnea de porc? ”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune ea. ”

Beneficiile cărnii de porc

Carnea de porc este cunoscută pentru conţinutul ridicat de proteine, vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali pentru sănătate. Dacă îndepărtăm grăsimea vizibilă de pe carnea de porc, tot ce ne rămâne este o sursă veritabilă de nutrienţi săţioşi şi benefici organismului uman.

Citeste si: Șnițel. Cum se prepară corect. Ingredientul secret de care multe gospodine nu știu

Carnea de porc are un conţinut bogat de fier şi magneziu, urmând minerale precum fosforul, seleniul, sodiul, zincul, potasiul şi cuprul. Datorită conţinutului de fier, carnea de porc ajută la producerea globulelor roşii şi la creşterea energiei. Zincul prezent în carnea de porc întăreşte sistemul imunitar şi creşte rezistenţa organismului în faţa multor boli.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cat de sanatoasa este carnea de porc
Cat de sanatoasa este carnea de porc

Cât de sănătoasă este carnea de porc? De asemenea, carnea de porc conţine vitaminele B6 şi B12, tiamină (vitamina B1), niacină, riboflavină (vitamina B2) şi acid pantotenic. Vitamina B1 se regăseşte din plin în carnea de porc, având un rol vital în dezvoltarea şi recuperarea musculară şi a ţesuturilor nervoase, precum şi în metabolismul carbohidraţilor.

Potrivit unui studiu de la Universitatea din Texas, carnea de porc este o sursă bună de proteine şi aminoacizi, jucând un rol esenţial în dietele persoanelor care doresc o creştere a masei musculare, conform sursadesanatate.ro.

Citeste si: Cure de slabire eficiente si sanatoase! Efectele apar garantat

Cat de sanatoasa este carnea de porc
Cat de sanatoasa este carnea de porc

Cât de sănătoasă este carnea de porc? Colesterolul, ameninţarea principală a cărnii de porc

Anumite tipuri de carne de porc, precum muşchiul sau cotletul, au un conţinut scăzut de grăsime şi sunt mai sănătoase decât carnea de pui. Pe de altă parte, unele produse precum şunca şi baconul, determină creşterea nivelului de colesterol, fiind pline de grăsimi saturate care se depun pe pereţii arterelor. Este evident că astfel de produse trebuie consumate foarte rar şi doar în cantităţi mici.

Cât de sănătoasă este carnea de porc? Astfel, dacă i se îndepărtează grăsimea vizibilă, carnea de porc poate fi consumată chiar şi în dietele urmate pentru sănătatea inimii şi scăderea colesterolului.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pe de altă parte, pentru persoanele sănătoase, grăsimea, chiar şi saturată, este chiar indicată, mai ales în anotimpul rece.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si