Adevărul pe care medicii refuză să ni-l spună! Ce nu știu românii despre carnea de porc
Cât de sănătoasă este carnea de porc? Un nutriționist de renume recomandă consumul de carne de porc în favoarea celei de vită sau pui. Care este motivul?
Cât de sănătoasă este carnea de porc? Într-o eră în care raw-veganismul face tot mai mulți adepți, iar carnea de porc e pusă la colț, renumitul nutriționist Mihaela Bilic, medicul vedetelor, a făcut câteva precizări în legătură cu acest aliment.
Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită chiar și la vârste foarte mici. ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită.
Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.
Cât de sănătoasă este carnea de porc? De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui.
Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.Așadar, specialistul recomandă, mai ales în alimentația copiilor, consumul de carne de porc în favoarea celei de vită sau pui.
Cât de sănătoasă este carnea de porc? ”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune ea. ”
Carnea de porc este cunoscută pentru conţinutul ridicat de proteine, vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali pentru sănătate. Dacă îndepărtăm grăsimea vizibilă de pe carnea de porc, tot ce ne rămâne este o sursă veritabilă de nutrienţi săţioşi şi benefici organismului uman.
Carnea de porc are un conţinut bogat de fier şi magneziu, urmând minerale precum fosforul, seleniul, sodiul, zincul, potasiul şi cuprul. Datorită conţinutului de fier, carnea de porc ajută la producerea globulelor roşii şi la creşterea energiei. Zincul prezent în carnea de porc întăreşte sistemul imunitar şi creşte rezistenţa organismului în faţa multor boli.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cât de sănătoasă este carnea de porc? De asemenea, carnea de porc conţine vitaminele B6 şi B12, tiamină (vitamina B1), niacină, riboflavină (vitamina B2) şi acid pantotenic. Vitamina B1 se regăseşte din plin în carnea de porc, având un rol vital în dezvoltarea şi recuperarea musculară şi a ţesuturilor nervoase, precum şi în metabolismul carbohidraţilor.
Potrivit unui studiu de la Universitatea din Texas, carnea de porc este o sursă bună de proteine şi aminoacizi, jucând un rol esenţial în dietele persoanelor care doresc o creştere a masei musculare, conform sursadesanatate.ro.
Anumite tipuri de carne de porc, precum muşchiul sau cotletul, au un conţinut scăzut de grăsime şi sunt mai sănătoase decât carnea de pui. Pe de altă parte, unele produse precum şunca şi baconul, determină creşterea nivelului de colesterol, fiind pline de grăsimi saturate care se depun pe pereţii arterelor. Este evident că astfel de produse trebuie consumate foarte rar şi doar în cantităţi mici.
Cât de sănătoasă este carnea de porc? Astfel, dacă i se îndepărtează grăsimea vizibilă, carnea de porc poate fi consumată chiar şi în dietele urmate pentru sănătatea inimii şi scăderea colesterolului.
Pe de altă parte, pentru persoanele sănătoase, grăsimea, chiar şi saturată, este chiar indicată, mai ales în anotimpul rece.