Vă propunem o rețetă de piftie care îi aparține bucătarului bănăţean Uica Mihai! Acesta va dezvălui secretele rețetei de piftie ca în Banat!

Care sunt ingredientele și cum se prepară o piftie ca în Banat?

Bucătarul povesteşte că picioarele porcului pe care îl taie de Ignat, au o destinaţie sigură se transformă în cotoroage(piftie) chiar de Crăciun. Uica Mihai spune că există şi un secret ca să ţi se închege cotoroagele aşa cum trebui.

Citeste si: Saramură pentru slanină afumată. Reţeta de Crăciun de acum 100 de ani

Iată, mai jos, reţeta şi secretul bucătarului Uica Mihai!

"Patru picioare porc, spintecate pe din două, curăţate de unghii şi frecate cu peria groasă, se pun în oala minune cu un morcov tăiat rondele, o ceapă întreagă, un bucheţel de pătrunjel verde şi trei căpăţâni întregi de usturoi. Zic căpăţâni întregi pe care după fierbere le arunc iar nu mujdei, fiindcă aşa obţin doar aroma iar nu iuţeala agresivă care pe deasupra mai produce arsuri la stomac. Adaug 3-4 foi de dafin, o lingură cu vârf de boabe de piper, o crenguţă de cimbru uscat, câteva boabe de coriandru şi zece fire de chimion. Torn apă cât cuprinde (cam trei litri) şi pun oala minune pe foc.

O las să fluiere un ceas, îi cam ştiu merchezu, într-un ceas carnea e moale şi cade de pe os dar nu se face băloasă şi nici nu se destramă când o prinzi în furculiţă. Aici e tot secretul să, ai carnea fermă, dar moale suficient, suculentă dar usor de dumicat. Las zeama să se răcească puţin, scot picioarele de porc şi le dezosez, împart carnea în patru castroane de lut, mai dau un praf de sare amestecat cu piper deasupra, iar zeama de la piftii o strecor prin sita deasă şi o torn încetişor în castroane.

Mâine dimineaţă o să am în frigider (dar o să fac o vizită şi la miez de noapte că altfel nu pot închide ochii) blide strălucitoare cu grăsimea deasupra ca o poleială şi mai le presar ca să le dau obraz cu boia dulce de ardei şi un stropişor mic de boia iute, povestește bucătarul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Acum aveți toate informațiile necesare pentru a putea prepara o piftie delicioasă ca în Banat pentru masa de sărbători.

Citeste si: Piftie. Cea mai bună rețetă pe care numai marii bucătari o știu

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si