Adevărul despre PIPERUL ROȘU! Conține o substanță SECRETĂ
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Vă prezentăm adevărul despre piperul roșu. Ce se întâmplă în organismul tău dacă îl consumi zilnic?
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Piperul roşu conține o substanță extrem de importantă în organismul nostru. Este vorba de capsaicina, un inhibitor puternic al substantei P, o neuropeptida asociata cu procesele inflamatorii.
De asemenea, piperul roşu este o sursă excelentă de vitaminele A, C, E, K, B6, riboflavină, niacină, fier, magneziu şi potasiu. Acest condiment roşiatic este fructul plantei Piper nigrum, numit bob de piper.
Piperul roşu (piperul ajuns la maturitate) este considerabil mai iute şi mai aromat decât piperul verde, combinând iuţeala matură a piperului negru cu aroma deosebită a piperului verde.
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Piperul roșu nu trebuie consumat în stare pură, în exces. De asemenea, deşi este puternic la gust, nu acoperă savoarea celorlalte condimente, ci o pune în valoare.
Se recomandă consumul cu moderaţie şi doar în amestec cu alte alimente sau băuturi, ori folosit ca şi condiment.
Consumul regulat de piper favorizează o digestie optimă, întrucât boabele conţin enzime care grăbesc procesarea alimentelor, combat constipaţia şi detoxifică intestinele.
Capsaicina arde grăsimile. Piperul încălzeşte corpul prin accelerarea circulaţiei şi induce termogeneza.
Aceasta permite organismului să topească excesul de grăsime şi de a o transforma în energie, un proces cunoscut sub numele de oxidare a grăsimilor.
Când piperul roşu ajunge în stomac, creierul elimină endorfine, nişte substanţe chimice care elimină durerea în mod natural.
O metodă simplă pentru a scăpa de durerile de cap constă în adăugarea unei linguriţe de piper roşu proaspăt măcinat într-o cană cu apă.
Capsaicina din boabele de piper roşu este extrem de eficientă la îmbunătăţirea fluxului sanguin, chiar şi în cele mai mici spaţii, cum ar fi capilarele.
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Astfel, cu ajutorul piperului roșu Cayenne pot fi prevenite sau ameliorate probleme precum: infarct miocardic, angină pectorală, aritmie cardiacă, hipertensiune, tromboză venoasă profundă, varice, etc.
Întăreşte sistemul imunitar Ingredientele active din piperul roşu contribuie la decongestionarea căilor nazale. Mai mult decât atât, piperul roşu este o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant care ne fereşte de virusuri şi ne întăreşte sistemul imunitar.
Capsaicina acționează ca un antioxidant şi reduce riscul de cancer pulmonar, pancreatic sau leucemia, indică studiile în desfăşurare. Previne diabetul zaharat Consumat cu regularitate, piperul roşu reglează nivelul de zahăr din sânge, prevenind diabetul zaharat.
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Consumul de piper roşu nu este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni gastro-intestinale, gravidelor sau mamelor care alăptează, persoanelor care urmează un tratament cu anticoagulante, scrie topremediinaturiste.ro.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Capsaicina este un inhibitor puternic al substantei P, o neuropeptida asociata cu procesele inflamatorii.
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Capsaicina este subiectul a numeroase cercetari avand potential ca tratament eficient pentru tulburari senzoriale ale sistemului nervos, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis și neuropatie diabetica.
Durerile cauzate de iuteala ardeilor se datoreaza unui grup de substante fitochimice numite capsaicinoide, care actioneaza asupra receptorilor durerii de la nivelul gurii si gatului.
Piperul roșu are efect antioxidant si antibacterian care promoveaza starea de sanatate a tractului digestiv. Acesta imbunatateste digestia si mentine sanatatea intestinala.
Piperul are proprietati diaforetice si diuretice.
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Acesta stimuleaza descompunerea celulelor grase, reduce continutul de grasimi mentinandu-va supli si oferindu-va energie.
Este de ajutor in cazurile de tuse, raceli si amelioreaza simptomele sinuzitei.
Extractele de piper sunt utile pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat si diminueaza simptomele de sevraj.
Un alcaloid ce se gaseste in piper si este numit piperina este responsabil cu amplificarea biodisponibilitatii unor substante nutritionale sau medicamente si are de asemenea, proprietati anti-cangerigene.
Piperul poate ajuta la tratarea unor afectiuni ale pielii si reduce susceptibilitatea de a dezvolta cancer de piele care este cauzat de expunerea in exces la radiatiile ultraviolete.
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Acest condiment lupta impotriva cariilor dentare si poate calma durerile de dinti.
Poate fi folosit ca antidepresiv natural si incurajeaza absorbtia de substante nutritive cum ar fi seleniu, vitamina B, curcumina, si beta-caroten in toate tesuturile organismului, imbunatatind astfel starea generala de sanatate.
Piperul ajuta la reducerea inflamatiilor si stimuleaza pofta de mancare, aspect important in cazul persoanelor anorexice si a persoanelor cu tulburari de alimentatie, conform medicer.ro.
Piperul este recomandat la orice masă, în oricare dintre cele patru forme ale sale.
Unul dintre cele mai populare condimente din bucătăria românească şi europeană, piperul are importante efecte benefice asupra organismului.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Stimulează papilele gustative şi secreţia sucurilor digestive, motiv pentru care utilizarea sa în bucate ajută la o digestie mai bună.
Contribuie la încetinirea înmulţirii bacteriilor din tractul intestinal şi previne formarea gazelor. Prin urmare, e recomandat la orice masă, în oricare dintre cele patru forme ale sale: piper negru, alb, verde sau roşu.
Dacă l-aţi folosit în mâncare, la sigur aţi observat că piperul alb e mai iute decât piperul negru, dar are o aromă mai slabă. Este folosit cu precădere în mâncărurile în care este necesară adăugarea iuţelii fără a afecta însă aroma sau culoarea mâncării.
Se obţine prin culegerea boabelor complet coapte care sunt ţinute apoi în apă până se decojesc. Partea atât de albă este de fapt miezul fructului.
Cel mai popular tip de piper- piperul negru- se obţine din boabe de culoare verde culese aproape de perioada de coacere, dar înainte de a fi complet coapte.
Boabele se înnegresc în timp ce sunt ţinute la uscat la temperaturi medii. Are o aromă puternică şi un gust foarte iute, scrie culinar.md.
Piperul verde şi cel negru sunt cele mai aromate tipuri. Pentru a obţine această culoare, boabele de piper se recoltează devreme şi se conservă fie prin tratare termică la temperaturi mari, fie în sare sau oţet. E mai puţin iute datorită faptului că e recoltat înainte de a se coace.
Este utilizat preponderent în prepararea sosurilor pentru friptură şi grătar şi a muştarului.
Se recomandă utilizarea lui în mâncărurile cu gust delicat, în care e necesar un tip de piper mai puţin iute.
Piperul roșu. Piperul roșu proprietăți. Piper roșu Cayenne. Spre deosebire de celelalte tipuri de piper, cel roşu este puţin dulce. În plus, este considerat mai iute şi mai aromat decât piperul verde.