NVIDIA

În materie de plăci video, NVIDIA este liderul pieţei, cu o gamă de produse impresionantă. Oferta disponibilă acoperă orice buget, de la versiuni economice la modele de ultimă generaţie pentru gaming de performanţă sau minat criptomonede.

Citește și: Ai probleme de vedere? Iată 5 motive de a investi într-o pereche de ochelari de calitate

Tocmai din cauza solicitării în aceste două domenii extrem de active produce fluctuaţii de costuri pentru plăcile video.

Urmăreşte alertele de  preţ placă video RTX 4090  şi alege modelul potrivit pentru configuraţia sistemului tău performant.

Produsele NVIDIA sunt renumite pentru performanţă şi fiabilitate. Propriul set de tehnologii, cum sunt PhysX şi G-Sync, îmbunătăţeşte semnificativ experienţa de joc.

AMD

De cealaltă parte, AMD are avantajul urmăritorului care pune presiune pe lider. Plăcile video AMD tind să fie mai accesibile, oferind totodată un excelent raport între preţ şi calitate.

Citește și: Aveți nevoie de un aparat de sudură pentru uz personal? Iată cum îl puteți alege

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Unul dintre cele mai mari avantaje pentru această perioadă este eficienţa energetică a plăcilor video AMD. De asemenea, compania a dezvoltat un pachet propriu de tehnologii, cum sunt FreeSync şi Mantle, menite să ofere o experienţă superioară de joc.

Performanţă în gaming

Când vine vorba de performanţă în timpul jocurilor, atât plăcile video NVIDIA, cât şi cele AMD rulează cu succes cele mai noi titluri cu setări avansate.

NVIDIA are un uşor avantaj mai ales la rezoluţii mai mari şi toate caracteristicile setate la maxim.

Citește și: Viața de părinte, ușurată de tehnologie

Între funcţiile avansate se numără ray tracing şi inteligenţa artificială. Ray tracing este o tehnică de randare folosită de plăcile video NVIDIA pentru a crea imagini fotorealiste în scene 3D. Luminile şi umbrele din scenele generate pe display sunt dintre cele mai realiste. Sarcinile de tip ray tracing şi procesarea imaginilor sunt rodul AI.

Preţ de achiziţie

Dacă vorbim de un sistem de light gaming sau o configuraţie de buget, AMD este de obicei opţiunea mai accesibilă. Deşi plăcile video NVIDIA tind să fie mai scumpe, diferenţa de preţ este justificată de funcţiile şi tehnologiile superioare ce pot îmbunătăţi experienţa de joc.

Când preţul reprezintă principalul de achiziţie trebuie să ai în vedere nu cel mai ieftin produs, ci cel mai bun raport preţ-calitate. În cele din urmă, cea mai bună opţiune pentru tine este modelul de vârf care se încadrează în limitele bugetului tău.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Ce să alegi

Alegerea PC-ului sau a laptopului în funcţie de tipul plăcii video depinde în mare măsură de condiţiile în care vei exploata respectivul sistem. Cu cât cunoşti mai bine nevoile tale de utilizator, cu atât îţi va fi mai uşor să alegi configuraţia potrivită.

Citește și: Un implant dentar ultramodern îți poate reda zâmbetul în doar 24 de ore

Plăcile video NVIDIA sunt mai puternice şi mai eficiente decât cele AMD. Performanţele în timpul jocurilor şi al altor aplicaţii solicitante sunt dovedite. Driverele specifice sunt optimizate frecvent, lucru ce duce la îmbunătăţirea calităţii imaginilor rulate. Chiar dacă sunt mai scumpe, modelele NVIDIA sunt mai rentabile şi îşi păstrează valoarea în timp.

De cealaltă parte, AMD are avantajul unui raport preţ-calitate mai bun. Pentru un preţ mai mic poţi obţine performanţe similare în diverse aplicaţii. Compatibilitatea foarte bună cu hardware şi software mai vechi le recomandă pentru un proiect de actualizare a unui sistem existent. Rulează excelent mai multe monitoare simultan şi au avantajul economic al consumului scăzut de energie.

În concluzie, atât NVIDIA cât şi AMD produc plăci video excelente. Indiferent de marca pe care o alegi, dacă ţii cont de criteriile de mai sus vei avea parte de un sistem ce rulează eficient jocurile şi aplicaţiile preferate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si