In articol:
- Păcintă cu mere. Istoria plăcintelor
- Plăcintă cu mere. Ingrediente necesare pentru aluat:
- Plăcintă cu mere. Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Plăcintă cu mere. Plăcinta cu mere. Rețeta bunicii. Plăcintă de post
- Plăcintă cu mere. Plăcinta cu mere. Rețeta bunicii. Plăcintă de post.Plăcintă cu mere. Cum se prepară cea mai gustoasă plăcintă de post
Preparată cu fructe de pădure, cu mere şi scorţişoară, cu brânză şi stafide sau cu carne, plăcinta are în spate o istorie de mii de ani. Primele menţiuni ale existenţei acestui fel de mâncare au apărut în jurul anului 9.500 î.Hr., în perioada neolitică sau în noua eră a pietrei, când egiptenii au gătit prima crustă de plăcintă.
Plăcintă cu mere. Deserturile ne indulcesc viata- la propriu, si la figurat- si reprezinta una dintre sutele de bucurii in care ne refugiem cand simtim nevoia. Si totusi, multe dintre dulciurile pe care noi le stim astazi, nu au fost chiar asa inca de la inceput.
Păcintă cu mere. Istoria plăcintelor
Plăcintele cu fructe sau tartele („produse de patiserie“) au fost, probabil, preparate în anul1500.
Citeste si: Apelul disperat al unui bucătar care lucrează într-un spital din Milano pentru a preveni apariția CORONAVIRUSULUI în România
Plăcintă cu mere. Ingrediente necesare pentru aluat:
- 200ml apă
- 200ml ulei
- 6 linguri de zahăr
- o linguriță bicarbonat de sodiu
- o lingură oțet
- 500g făină
Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro
Citeste si: Clătite americane. Rețetă pentru clătite pufoase
Plăcintă cu mere. Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1,5kg de mere
- 4-5 linguri de zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară
Plăcintă cu mere. Plăcinta cu mere. Rețeta bunicii. Plăcintă de post
Plăcintă cu mere. Cum se prepară cea mai gustoasă plăcintă de post
Curăță merele de coajă și dă-le pe răzătoarea mare; Pune merele rase împreună cu cele 4 linguri de zahăr într-o cratiță cu fund dublu. Călește totul la foc mic până când zeama lăsată de mere se va evapora; Adaugă peste merele călite scorțișoara și dă-le deoparte pentru a se răcori puțin;
Plăcintă cu mere.
Citeste si: Tulcea: Autorităţile au amenajat 80 de locuri de cazare pentru persoanele care ar putea avea nevoie de carantină din cauza coronavirusului
Într-un bol mai larg amestecă apa cu uleiul și zahărul până când zahărul se va topi; Separat dizolvă bicarbonatul de sodiu într-o lingură de oțet și adaugă-l peste amestecul de apă, ulei și zahăr; Adaugă puțin câte puțin făina până obții un aluat nelipicios și elastic. La început ajută-te de o spatulă de silicon sau o lingură pentru a încorpora. Când aluatul devine prea dens pentru a amesteca cu lingura, varsă-l pe blat și continuă să adaugi făină și să frămânți până capătă consistența necesară. Împarte aluatul în două jumătăți și întinde-l cu ajutorul făcălețului în strat subțire.
Pune prima foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau presărată cu puțină făină. O tavă potrivită aceastei rețete de plăcintă cu mere ar trebui să aibă dimensiuni de aproximativ 30 x 40 cm. Mai departe adaugă merele călite și deasupra lor a doua foaie de aluat; Înțeapă aluatul de plăcintă din loc în loc cu vârful unei furculițe, apoi bagă plăcinta la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când aluatul este bine rumenit; Imediat bucătaria va fi inundată de mirosul îmbătător al merelor aromate cu scorțisoară. Înainte de a servi plăcinta cu mere pudreaz-o cu zahăr pudră! Acesta va accentua gustul plăcintei și îi va da mai multă savoare. Așa ai pregătit, simplu și rapid, cea mai gustoasă rețetă de plăcintă cu mere!
Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro
Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro