Premierul Marcel Ciolacu a precizat în debutul ședinței de guvern de joi, 28 martie, că ”populaţia şi economia rămân în continuare protejate”.

Potrivit lui Ciolacu, Executivul se asigură că revenirea la piaţa liberă se face etapizat, până în 2026, cu preţuri corecte pentru români.

Citește și: Taxa pe soare, eliminată de Guvern. "Facturile la energie urmează să scadă", spun guvernanții

O altă noutate: cardurile de energie vor putea fi folosite până la 31 mai 2024 pentru plata facturilor sau pentru cumpărarea de materiale pentru încălzire.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cardurile de energie vor putea fi folosite până la 31 mai 2024. Termenul anterior era 31 martie

Cardurile de energie vor putea fi folosite până la 31 mai 2024. Termenul anterior era 31 martie

[Sursa foto: Facebook]

Ce a declarat Marcel Ciolacu despre prețurile la energie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul le-a promis românilor că menţine plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025. În şedinţa de joi s-au modificat plafoanele în favoarea consumatorilor. 

”Le-am promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025. Azi, facem un pas în plus şi modificăm plafoanele în favoarea consumatorilor.

Este normal să ţinem cont de tendinţa de reducere a preţurilor la energie şi gaze la nivel european”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

Consumatorii români, protejați de volatilitatea de pe piața energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a menționat, într-un comunicat de presă că se menţine mecanismul de plafonare a preţurilor la energie şi gaze încă un an, până la 31 martie 2025, pentru ca populaţia, dar şi companiile, în calitate de consumatori finali, să rămână în continuare protejaţi.

Este vorba de protecía faţă de o eventuală volatilitate de pe piaţa energiei şi gazelor naturale, în actualele condiţii de impredictibilitate pe plan global.

"Avem în acest moment o piaţă care a trecut de perioada tulbure şi incertitudine. Am asigurat şi ne dorim să asigurăm stabilitate. Suntem printre ţările din UE în care preţurile au scăzut chiar sub pragurile de plafon şi cel mai des întâlnim asta la facturile de gaz şi la consumatorii de energie electrică cu un consum de peste 300 kWh/lună”, a afirmat ministrul.

Sebastian Burduja, ministrul Energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si