Ana Maria Tudor, fiica lui Gabriel Oprea, dar si sotul acesteia, Alexandru Marius Tudor, au devenit doctori in „Studii de securitate si intelligence”, in urma cu un an, la Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazul” a SRI, scrie pressone.ro.

Gabriel Oprea, alaturi de sotia si cei doi copii ai sai
Gabriel Oprea, alaturi de sotia si cei doi copii ai sai

Cei doi lucreaza, din 2013, la Autoritatea pentru Supraveghere Financiara.

In februarie, Alexandru era consilier la cabinetul vicepresedintelui pentru Sectorul de Pensii Private, Ion Giurascu, iar Ana Maria, consilier la cabinetul vicepresedintelui pentru Sectorul Asigurari-Reasigurari, Marius Vorniceanu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Conform sursei citate, cei doi si-au sustinut lucrarile de doctorat in aceeasi zi, pe 27 octombrie 2015, la exact o saptamana dupa moartea politistului Bogdan Gigina. Cei doi au avut drept conducator de doctorat pe profesorul Gheorghe Toma, unul dintre oamenii de incredere ai lui Oprea, care a fost si el profesor la Academie, pana in septembrie anul trecut.

Lucrarea sotilor Tudor
Lucrarea sotilor Tudor
Originalul semnat de Sorin Fetic
Originalul semnat de Sorin Fetic

In perioada studiilor doctoriale, cei doi au publicat o serie de articole stiintifice care par a fi plagiate total sau macar partial. De exemplu, in lucrarea „Riscurile de securitate din bazinul extins al Marii Negre”, textul este copiat integral dintr-un articol semnat Sorin Fetic, aparut in 2007 in volumul „Dinamica mediului european de securitate”. Nicaieri in text nu se face trimitere catre lucrarea originala.

Al doilea articol, intitulat „Securitate in epoca globalizarii” este preluat in proportie de 80% din lucrarea „Globalizare si securitate”, aparuta in 2010 pe blogul lui Andrei Vocila, fara a se face trimitere la autorul acesteia si fara a se utiliza ghilimelele.
Sotii Tudor
Sotii Tudor
Fetic
Fetic

In total, Pressone.ro a identificat 5 articole publicate de fiica si ginerele lui Oprea care pot fi lejer suspectate de plagiat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si