Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Planetariul Brașov celebrează „Săptămâna Soarelui”

Brașovul sărbătorește „Săptămâna Soarelui”, iar cei care vor să vadă steaua aflată la peste 150 de milioane de kilometri față de Pământ pot să participe la sesiuni de observații solare, care se țin în trei zone diferite din oraș. Evenimentul „Săptămâna Soarelui” este organizat pentru al doilea an consecutiv la Brașov.

Redactia Stirile Kanal D,

Planetariul Brașov celebrează „Săptămâna Soarelui”

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Curioși din fire, copiii unei școli din Brașov au fost primii care au admirat soarele prin cele trei telescoape performante puse la dispoziție de planetariul „Dumitru Prunariu”. Cei mici au avut șansa să admire și să afle informații despre cel mai strălucitor corp ceresc din galaxia noastră.

Citește și: Două persoane din Brașov, suspectate de polițiști pentru înșelăciune în tranzacţii cu cryptomonede. Prejudiciul este de peste 1,5 milioane de lei

După ce copiii au văzut Soarele prin fiecare telescop, ei au asistat și la o scurtă lecție despre steaua aflată la 150 de milioane de kilometri față de pământ.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Am văzut niște puncte negre care apărea, dar dispăreau în același timp.”, spune un copil.

Se vor putea vedea elemente vizibile pe suprafața Soarelui

Evenimentul „Săptămâna Soarelui este organizat pentru al doilea an consecutiv la Brașov.

Sorin Ion, specialist planetariu Brașov: „Ideea este să ieșim trei zile din săptămâna asta în piețele din Brașov pentru a da posibilitatea tuturor să vadă Soarele în tot felul de lungimi de undă, tot felul de elemente, protuberanțe, pete solare și nu numai să le vadă, să și vorbim de ele, să înțelegem despre ce e vorba. 

Miercuri, curioșii pot participa la sesiunile de observații solare în Piața Unirii, iar vineri astronomii vor ajunge în Piața Sfatului.

Evenimentele au loc de la ora 11:00 până la 17:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI