Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din lume, în rând cu metropole din India. Printre sursele care otrăvesc aerul, cea mai importantă este traficul. 70% din poluare provine de la ambuteiaje.

Citește și: Vești pentru toți șoferii. Aceștia ar putea fi sancționați pe baza filmărilor realizate de alți participanți la trafic

Praful sau particulele pm 2.5, sunt și ele vinovate pentru aerul irespirabil.

Străzile nu sunt spălate suficient de des, iar multe șantiere nu respectă regulile în ceea ce privește controlul prafului.

Ca să fie complet cocktailul otrăvitor, adăugăm și lipsa spațiilor verzi. Betonul a înlocuit iarba, iar cimentul sufocă pomii.

„Pomii nu cresc cu amestec de ciment și nisip.”

Comisia Europeană recomandă 26 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, dar un bucureștean nu are nici măcar 10.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Oana Neneciu, director Ecopolis: „Spațiile verzi sunt cel mai bun filtru. Când vorbim de poluare cu pulberi în suspensie, aerul din București conține foarte multe particule în suspensie, ele sunt particule de praf care practic se încarcă cu tot felul de substanțe nocive din atmosferă. Acestea

ajung direct în plămânii noștri și mai pot ieși de acolo.”

Alex simte pe pielea lui consecințele poluării. Aerul toxic i-a declanșat mai multe alergii.

„Te hârșie pe gât! Este un aer greo! Am și alergii din cauza poluării. Am stat o vară întreagă în Constanța și n-am avut nicio treabă, cum am venit în București au revenit.”

Când vine vorba de limitele sigure pentru particulele de praf, Bucureștiul bate de record după record.

Anul trecut, limitele au fost depășite de peste 100 de ori.

Poluarea fură 4 ani din viața oamenilor care locuiesc în București

Studiile recente arată că bucureștenii pierd 4 ani din viață din cauza poluării. Iar anual, aproape 3.000 de locuitori ai Capitalei mor din cauza aerului nociv.

Radu Dabija, pneumolog: „O expunere prelungită la noxe respiratorii care dau pe termen lung niște probleme respiratorii foarte grave. Incidența bolilor cronice a crescut la pacienții care nu au fumat.”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Georgiana Grimm, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Poluarea este cel mai mare ucigaș la nivel global, o spune chiar Organizația Mondială a Sănătății. În fiecare an, 7 milioane de persoane își pierd viața din cauza aerului otrăvit, iar în țara noastră peste 2.000 de decese ar putea fi prevenite dacă s-ar lua măsuri de combatere a poluării.”, transmite Georgiana Grimm, reporter Kanal D.

Bucureștiul este a V-a cea mai poluată capitală din Uniunea Europeană după Varșovia, Zagreb, Atena și Sofia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si