Close sidebar
Close sidebar

Povestea tanarului roman care a intrat in topul Forbes! Cornel Amariei are 23 de ani, e inventator, inginer si muzician

Cornel Amariei este inventator, autor, antreprenor, inginer si muzician. Are 23 de ani si este considerat de Forbes una dintre cele mai influente 10 persoane sub 30 de ani, din Europa.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

In vreme ce multi tineri de varsta lui inca sunt pe bancile facultatilor, Cornel Amariei a terminat doua facultati in Germania, a calatorit pana acum in 40 de tari si in timpul liber invata sa piloteze avionul. 

Tanarul spune despre el ca nu a fost un elev bun, ca a invatat printre ultimii sa scrie, desi stia de mult sa citeasca. A fost atras mai mult de stiintele exacte si de calculatoare, iar la sapte ani, realiza primul sau site. A terminat scoala generala in Bucuresti, apoi a fost admis la Liceului International de Informatica Bucureşti (ICHB) ca bursier, dupa ce a castigat medalia de bronz la concursul international Infomatrix.
La sfarsitul clasei a IX-a avea in jur de zece noi medalii internationale, toate din aur, si vazuse zece tari. Dupa succesul sau, directorul liceului i-a propus să fondeze un club de robotica, ce urma sa fie primul club de robotica liceala de la noi din tara.

Apoi, a fost acceptat la mai multe universitati din lume, el insa a ales Germania, Jacobs University Bremen, unde a urmat facultatile de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

 


Cel mai cunoscut patent al sau este chiar din perioada facultatii. Si este vorba despre “ochelarii pentru nevazatori”, idee care se pare ca i-a venit in timp ce vorbea cu un coleg la telefon. Intr-un discurs mai vechi, Amariei a dezvaluit ca a crescut intr-o casa adaptata nevoilor parintilor sai, ambii cu handicap locomotor server, ceea ce i-a permis sa vada ca lucrurile pot fi facute in moduri diferite.
“Inovatia incepe prin a gandi diferit”, spune tanarul, citat de cariereonline.ro 

Acum, lucreaza la Continental Automotive ca R&D Innovation Manager si a scris intr-un singur an 50 de patente. Si asta nu e tot! Canta in trupe la chitara si la bass, a calatorit o jumatate de glob si a studiat si fotografia.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI