Boiko Borisov, prim-ministrul Bulgariei, a declarat miercuri că este pregătit să plece de la guvernare dacă el este „problema”.

„Dacă eu sunt problema, ei bine plec chiar acum. Voi continua discuțiile cu partenerii mei de coaliție și voi oferi opțiuni, inclusiv aceea de a pleca și de a lăza guvernul la putere”, a declarat luderul de la Sofia în cadrul unei adunări cu 4.000 de reprezentanți ai partidului său, GERB, potrivit Agerpres.

În situația în care premierul își va prezenta demisia, întreg guvernul va pierde mandatul. Până în prezent, premierul nu a oferit mai multe dovezi, dar a declarat că „se lucrează la mai multe scenarii”.

Protestatarii forțează alegerile anticipate

Și reuniunea la care a fost prezent Boiko Borisov a fost umbrită de zeci de protestatari care au blocat intrarea în spațiul unde avea loc aceasta, ceea ce a dus la scurte încăierări.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Protestatarii au blocat în ultimul timp mai multe intersecții aglomerate din Sofia, cu scopul de a forța alegerile anticipate în țara de la granița României.

Cel puțin patru persoane au intrat în greva foamei, iar un bărbat în vârstă de 58 de ani a fost spitalizat la șase zile după ce a refuzat să mănânce și să bea apă, potrivit manifestanților.

Manifestații după perchezițiile la opoziția lui Borisov

Mii de persoane, majoritatea tineri, au protestat în Bulgaria, după ce la 9 iulie parchetul a ordonat percheziții la anturajul președintelui Rumen Radev, aflat în opoziție față de Borisov.

Manifestanții au cerut în repetate rânduri demisia lui Borisov, fiind acuzat de legături cu anumiți oligarhi care influențează guvernul în interesul personal.

Potrivit unui sondaj realizat săptămâna aceasta pentru un ziar bulgar, partidul GERB al lui Boiko Borisov, care pledează pentru stabilitate în contextul actual al pandemiei de COVID-19 pentru a justifica menţinerea majorităţii sale, ar termina pe primul loc la viitoarele alegeri legislative, cu 26,7% din sufragii. Partenerul său naţionalist de coaliţie abia ar trece de pragul necesar de 4% pentru a intra în parlament, mai scrie sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si