Benzina s-a scumpit în noaptea de Anul Nou cu 36 bani pe litru, în timp ce motorina s-a scumpit cu aproximativ 38 bani pe litru, în cele mai multe staţii de carburanți din țară.

Citește și: 50 de tineri, păcăliți de Revelion la Brașov. Cabana plătită de ei "a dispărut" fără urmă

În prima zi din Anul 2023, șoferii au putut cumpăra carburanții la prețul de piață, fără compensarea care apărea pe bonul fiscal anul trecut.

Citește și: VIDEO- Guvernul renunță la compensarea de 50 de bani a carburanților. Prețurile acestora de la 1 ianuarie 2023

Premierul Ciucă a precizat că această compensare de 50 de bani la litrul de carburant ar putea fi reintrodusă atunci când va fi necesar.

Care sunt prețurile la benzină și motorină pe 1 ianuarie 2023

Potrivit site-ului Monitorul Preturilor, motorina standard se vinde duminică, 1 ianuarie 2023, în București, cu prețuri cuprinse între 7,14 lei (Lukoil) și 7,60 lei (MOL).

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: O nouă țară din UE a trecut la moneda EURO de azi. E destinație turistică și pentru români

În cazul benzinei standard, prețurile variază în Capitală, în prima zi a anului, între 5,97 lei/litru (Lukoil) și 6,44 lei/l (OMV-Petrom).

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, că Executivul  nu va mai prelungi în 2023  măsura de compensare cu 50 de bani a preţului la carburant.

Potrivit premierului, Guvernul este pregătit să o aplice din nou în cazul în care "preţurile vor avea o evoluţie care să depăşească puterea de cumpărare" a românilor.

Citește și:  Guvernul a acordat noi zile libere pentru bugetari pentru anul 2023

"Trebuie să mă refer la compensarea preţului la carburanţi. Dacă iniţial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată la sfârşitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, preţul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului. Şi trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona",  a afirmat Ciucă, înainte de şedinţa de Guvern. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si