Pâinea s-a scumpit în România. În multe supermarket-uri de la noi din țară, prețurile au crescut mai mult de doi lei, iar o pâine cu semințe se găsește la aproximativ 10 lei.

Citește si: Acestea ar putea fi cele mai scumpe sărbători de iarnă de până acum. Ce produs, nelipsit de pe masa de Crăciun, se scumpește

Scumpiri de la o zi la alta, în țara noastră, iar oamenii intră în panică.

În prezent, prețul pâinii este destul de ridicat. O franzelă costă acum cu 25% mai mult față de anul trecut, iar o pâine cu semințe ajunge la aproximativ 10 lei.

Cât costă o pâine în România

În anumite magazine, o franzelă costă mai mult de 2 lei, iar românii care vor să cumpere pâine cu semințe vor plăti aproximativ 10 lei. Majorările s-au făcut în urma războiului dintre Rusia și Ucraina, asta pentru că cele două țări sunt exploatatoare de cereale și grâu.

Citește si: Începe economia la curent: Iluminatul exterior al Casei Poporului, redus cu 50 la sută

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Prețurile de la noi din țară sunt mai scăzute față de celelalte state membre ale Uniunii Europene. În Lituania prețul a crescut cu 33 la%, iar în Ungaria prețul a crescut cu 66%. În Franța, prețul unei pâini s-a majorat doar cu 8%.

Scumpirile nu se opresc aici. Se anunță scumpiri și la mai multe produse alimentare, haine, dar și mobilă. Antreprenorii de la noi din țară vor face scumpiri între 10-30% la produse și servicii, însă unele firme vor face majorări chiar mai mari de 30%.

Citește si: Alcoolul se scumpește imediat după țigări. Viciile sunt scumpe în România

Toate aceste scumpiri vin în urma războiului dintre Ucraina și Rusia, a crizei de inflație. Din aceste motive peste 90 din filmele românești au anunțat că în această perioadă următoarea perioadă vor fi scumpiri la produse și servicii.

Citește si: Preț benzină și motorină marți, 20 septembrie 2022: Scădere ușoară a prețului la benzină! Cu cât se vând marți carburanții la stațiile peco


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si