În ceea ce privește benzina obișnuită, varianta cea mai accesibilă se cifrează la 7,16 lei în ziua de luni și poate fi achiziționată de la diverse stații Lukoil din București. Costul benzinei a înregistrat o creștere față de ziua precedentă, atunci când aceasta valora 7,14 lei.

La celelalte stații, benzina standard se comercializează la tarife cuprinse între 7,17 lei și 7,35 lei.

În ceea ce privește benzina premium, costurile variază între 7,63 lei și 8,00 lei.

Prețul carburanților luni, 21 august 2023. Benzina înregistrează o nouă scumpire. Iată ce prețuri sunt afișate la pompă!

Unde se găsește cea mai ieftină benzină?

[Sursa foto: istock.com]

Citește și: Cum arată și cât costă cea mai scumpă mașină din lume! Mașina unicat își schimbă culoarea și a fost comandată de doi soți dintr-o dinastie "iubitoare de șampanie și modă"- GALERIE FOTO

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Luni, 21 august 2023, varianta mai accesibilă a motorinei standard se regăsește la prețul de 7,38 lei și este disponibilă la o stație Lukoil din București, mai exact la adresa Bulevardul Preciziei, numărul 34, Sectorul 6. Prețul motorinei rămâne neschimbat, deoarece în ziua de duminică s-a menținut același cost pentru acest carburant.

În rețeaua celorlalte stații, motorina standard se regăsește la prețuri situate în intervalul 7,39 lei- 7,53 lei.

Motorina premium se comercializează în prezent la cel mai accesibil tarif de 7,74 lei, cu prețuri ce pot ajunge până la 8,03 lei.

Din ce motiv cresc sau scad prețurile la carburanți?

În anul precedent, costul unui litru de benzină standard trecuse peste pragul de 8 lei, în timp ce motorina standard depășea marca de 9 lei pe litru.

Cauza fluctuațiilor prețurilor pentru benzină și motorină la stațiile de alimentare Evoluțiile prețurilor carburanților la pompă par a urma tendințele cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, însă cu o decalare de

câteva zile, concluzionează un studiu efectuat de Consiliul Concurenței. Acest studiu reexaminează modul în care schimbările în cotațiile internaționale se reflectă în prețurile de la pompă.

Citește și: FOTO- O mamă și-a aruncat copiii pe geamul unui hotel din Botoșani și a amenințat că se sinucide: „Nu am vrut să le fac rău”

Cotația Platts reprezintă un indicator global în piața benzinei și motorinei, reflectând valoarea determinată de cerere, ofertă și tranzacțiile dintre traderi în segmentul en-gros al combustibililor. Aceste cotații nu sunt publice și, pe termen lung, au tendința de a urma aceeași direcție cu prețurile barilului de petrol.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Astfel, atunci când cotațiile internaționale Platts pentru benzină și motorină cresc, prețurile carburanților la pompă în România cunosc o creștere, iar când aceste cotații scad, prețurile la stațiile de alimentare se înregistrează la nivel mai redus.

Ajustările prețurilor la pompă, în mare parte, au loc în decursul unei săptămâni, fie că vorbim de creșterea sau descreșterea cotației internaționale de referință Platts.

Citește și: VIDEO- Un tânăr medic stomatolog a murit la doar 29 de ani în timp ce se plimba cu skijet-ul. Familia și prietenii sunt îndurerați


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si