Românii vor plăti mai mult pentru preparatele necesare de sărbători. Carnea, considerată preparatul de bază la masa de Crăciun, este mai scumpă decât anul trecut. Produsele de bază se pare că se vor scumpi. Ce preț au preparatele pentru masa de sărbători, în România?

Cât costă un kilogram de carne?

Kilogramul de carne pornește de la 20 de lei. Pentru un kilogram de carne tocată de porc, românii plătesc 24 lei.

Un kilogram de cotlet de porc costă 26 lei, iar prețul unui kilogram de slănină pornește de la 20 de lei.

femeie care cumpara carne in magazin

Cât costă un kilogram de carne?

[Sursa foto: istockphotos]

Față de anul trecut, carnea și produsele din carne de porc au crescut cu 15% față de anul trecut. În ciuda scumpirilor, carnea de porc continuă să fie cumpărată de români. Preparatele din carne de porc sunt nelipsite de pe masa de sărbători.

Scumpiri s-au înregistrat și la kilogramul cântărit de porci. Românii care cumpără porc viu plătesc 15 lei/kg, în loc de 12 lei/kg, cum plăteau în urmă cu un an, relatează antena3.ro.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Românii mănâncă tot mai prost, din cauza lipsei banilor. Pensionarii își duc traiul de pe o zi pe alta, cu mărunțiș: „Facem farfuria mai așa. O mai aranjăm, o mai răsfirăm și zicem că e mult”

carne tocata ambalata

Prețul cărnii tocate s-a scumpit față de anul trecut

[Sursa foto: istockphotos]

Produsele de bază pentru sărbători se scumpesc

Se pare că înainte de sărbători, prețurile produselor tradiționale se vor scumpi.

Specialiștii avertizează că anumite produse vor înregistra scumpiri de până la 30% în perioada care urmează. Potrivit aceleiași surse, peștele, carnea albă și carnea roșie au cunoscut cele mai mari scumpiri, comparând cu anul trecut. Produsele alimentare, de bază și nu numai, au înregistrat scumpiri de aproximativ 9%.

Pe lista produselor mai scumpe se află și legumele, brânzeturile, dar și produsele din ciocolată.

E o scumpire de 10-15% față de anul trecut. Omul vrea abundență de sărbători și o să își cumpere de toate, a declarat Eduard Pavel, reprezentantul unei măcelării, pentru Știrile Kanal D.

raft cu alimente în magazin

Cât costă produsele de bază pentru masa de sărbători?

[Sursa foto: istockphotos]

Eram la 236 de lei kg, acum am ajuns la 260 de lei. Coșul mediu este de peste 100 de lei pentru perioada Crăciunului, a declarat Joylon M'bei reprezentantul unei ciocolaterii, pentru Știrile Kanal D. 

Potrivit unor studii, în urmă cu un an, un român cheltuia pentru masa de sărbători, în medie, 2.000 de lei. În acest an, masa de sărbători va fi cu 200-300 de lei mai scumpă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si