Decizia OPEC de luni reprezintă cea mai mare reducere a producţiei de către OPEC+ de la începutul pandemiei de Covid-19. 19, transmite Reuters.

Citeste si: Vești bune pentru șoferii români. Benzina și motorina, mai ieftine la pompă

În aceste condiții, prețul ţiţeiului Brent cu livrare în decembrie a crescut cu 3,72 dolari, până la 88,86 dolari pe baril, reprezentând un avans de 4,4%.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a crescut cu 4,14 dolari, sau cu 5,2%, până la 83,63 dolari pe baril.

Care sunt prețurile la benzină și motorină în România

​Guvernul a adoptat joi Ordonanța de urgență prin care a prelungit compensarea cu 50 de bani la litrul de benzină și motorină până la data de 31 decembrie 2022.

„A fost o decizie care a produs efecte. Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care produce efecte pe tot lanțul și în felul acesta până la sfârșitul anului vom beneficia de aceeași măsură de compensare.”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la adoptarea deciziei.

Citeste si: Vești bune pentru șoferi! Guvernul prelungește compensarea prețului la carburanți până la sfârșitul anului

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La începutul lunii octombrie, cel mai mic preţ pentru un litru de benzină standard este de 6,50 de lei, la Petrom. Cel mai scump litru de benzină este de 7,03 lei.

Litrul de motorină standard costă între 7,89- 8.00

lei per litru. În cazul motorinei premium, prețul poate urca spre 8,5 lei.

PETROM: benzină standard- 6.50-6.57 lei/l, benzină premium- 6.96-7.03 lei/l, motorină standard- 7.89-7.92 lei/l, motorină premium- 8.25-8.28 lei/l

Reducerea de 50 de bani este deja aplicată la preţurile de mai sus. Tarifele carburanţilor variază în funcţie de benzinărie şi de zonă. 

Preţul petrolului crește din nou. Ce se întâmplă cu benzina și motorina din România

De ce crește din nou prețul petrolului

Preţurile petrolului au scăzut timp de patru luni consecutive, începând din iunie, deoarece restricţiile cauzate impuse din cauza Cpvid-19 în China, principalul consumator de energie, au afectat cererea, în timp ce creşterea ratelor dobânzilor şi aprecierea dolarului american au afectat pieţele financiare globale.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, cunoscuţi în mod colectiv ca OPEC+, iau în considerare o reducere a producţiei de peste 1 milion de bpd înainte de reuniunea de miercuri, au declarat surse OPEC+ pentru Reuters.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Această cifră nu include reducerile suplimentare voluntare de către membrii individuali, a adăugat o sursă din OPEC.

Dacă măsura discutată va fi adoptată de OPEC+, va fi a doua reducere lunară consecutivă a producţiei grupului după cea de 100.000 bpd adoptată luna trecută.

”După un an în care a tolerat preţuri extrem de mari, ţinte ratate şi pieţe extrem de strânse, alianţa OPEC+ pare să nu ezite când vine vorba de a acţiona rapid pentru a susţine preţurile, pe fondul deteriorării perspectivelor economice”, a declarat analistul de piaţă al Oanda, Craig Erlam.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si