Interesul românilor se concentrează pe aflarea prețului unui litru de combustibil la stația de alimentare pentru această iarnă, iar aceștia doresc să fie la curent cu evoluțiile din această sferă.

Citește și: EXCLUSIV- Cinci super-alimente pentru toamna aceasta. Elena Olaru, nutriționist: ”Cele mai gustoase și bogate în nutrienți mere le găsim toamna. Dovleacul- comoara sezonului, strugurii- fructele vedetă”

Prețul final al carburanților la stația de alimentare este influențat de mai mulți factori:

În principal, schimbul valutar are un impact asupra accizelor și taxelor.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Companiile pot influența costurile prin intermediul procesului de rafinare, transport și distribuție, acestea reprezentând singurele aspecte controlabile.

Prețul petrolului înregistrează creșteri record. Efectul se va resimți și mai puternic la pompele de alimentare ale benzinăriilor

Politica moderată de prețuri la stația de alimentare implică menținerea tarifelor la un nivel rezonabil și echitabil pentru consumatori

Aceste variații ale prețului petrolului sunt consecința activităților companiilor de rafinare și distribuție a carburanților, care le monitorizează, însă modificările nu se reflectă imediat în prețul la stația de alimentare.

Acest lucru înseamnă că, în situația în care prețul petrolului crește, nu se va observa imediat o majorare a prețului la pompa de carburant. Același principiu se aplică și în cazul în care prețul petrolului scade.

Citește și: VIDEO- Pensionarii se gândesc deja cu groază la frigul din iarnă

România, Polonia și Bulgaria se numără printre țările cu cele mai accesibile tarife pentru benzina și motorina la stațiile de alimentare.

În cazul în care prețul petrolului va depăși marca de 100 de dolari pe baril, există posibilitatea ca prețurile la pompă să ajungă la nivelul de 8,5 lei sau 9 lei.

Citește și: VIDEO- Revoluția fiscală scumpește traiul. Nota finală, suportată de clienți


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si