Prețul petrolului, un nou maxim. Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,59 dolari, sau cu 3%, la 124,16 dolari pe baril până la ora 17:02 GMT (20:02 ora României.

Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a fost cotat în creştere cu 3,49 dolari, sau cu 2,9%, la 122,90 dolari.

Citeste si: Noi scumpiri la carburanți. Motorina a depășit pragul psihologic de 9 lei pe litru

Preţurile la petrol sunt cele mai mari de după 8 martie, când au atins cele mai ridicate niveluri din 2008.

Prețuri record la combustibili în SUA

Stocurile comerciale de ţiţei din SUA au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută, în timp ce ţiţeiul din Rezerva Strategică de Petrol a scăzut cu un volum record.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 0,8 milioane de barili, deoarece cererea de combustibil a crescut, în pofida preţurilor mari de la pompă, scrie News.ro.

Analistii intervievaţi de Reuters se asteptau ca stocurile de benzina să crească cu 1,1 milioane de barili.

Cât costă azi motorina și benzina în România

De la începutul lunii iunie, prețurile din benzinăriile din România au crescut în mai multe rânduri. Prețurile carburanților au crescut semnificativ în ultima perioadă, iar scumpirile au avut la câteva zile distanță ba chiar uneori și de pe o zi pe alta.

Prețul benzinei standard variază, joi 9 iunie, în jurul valorii de 8,40- 8,60 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,99- 9,28 lei/litrul.

Evoluția prețurilor la pompă este influențată de evoluția cotațiilor la produsele petroliere din zona de referință, dar și de politica de stabilire a prețurilor de către companiile petroliere prezente pe piața locală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si