Preţul barilului de petrol Brent a scăzut marţi cu 7,05%, la ora 13:23 ora României, fiind cotat pe piaţa futures din Londra la 97,72 dolari, informează agenţia EFE. 

Citeste si: Rusia a oprit fluxul de gaze rusești către vestul Europei

Unii analişti consideră că tendinţa marcantă de scădere a preţului la petrol are legătură în principal cu semnele unor progrese în negocierile pe care le derulează Rusia şi Ucraina, dar și altor evoluții din China și Iran.

Evoluțiile recente din China, motiv de ieftinire a petrolului

După ce a atins nivelul de 97,72 dolari, preţul petrolului Brent şi-a mai revenit, fiind cotat, la 12:00 GMT, la 99,66 dolari, apropiindu-se, din nou, de pragul psihologic de 100 de dolari, potrivit Agerpres.

Experţii subliniază că preţul petrolului de referinţă în Europa "tinde să cedeze", după ce China a anunţat duminică măsura izolării în oraşul Shenzhen, cu 17 milioane de locuitori, ca urmare a unui nou focar de coronavirus.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Preţ motorină şi benzină azi: Ce evoluţii se înregistreată la benzinăriile din România?

O încetinire a economiei chineze ar putea fi legată, potrivit specialiștilor, cu o scădere temporară a cererii globale de petrol, ceea ce contribuie la scăderea preţului.

Speranțe legate de o de-escaladare în Ucraina 

"Deşi nu a avut loc, din păcate, o de-escaladare în Ucraina, există speranţe că negocierile dintre cele două părţi (Rusia şi Ucraina) ar putea duce la o încetare a focului. Acestea ar putea fi premature, dat fiind modul în care s-au derulat evenimentele în ultimele săptămâni", a declarat Craig Erlam, analist al firmei Oanda, scrie cursa citată.

Citeste si: Klaus Iohannis a vorbit despre cozile de la benzinării: „O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona ştirilor şi a informaţiilor false”

Potrivit expertului, faptul că "cele două părţi vorbesc" este "un lucru bun şi, din ceea ce vedem, aduce o oarecare uşurare".

Prețul benzinei și motorinei azi în România

După panica de săptămâna trecută legată de explozia prețurilor la carburnați, când românii au luat cu asalt benzinăriile speriați de amenințarea falsă că vor plăti 10-11 lei per litru, prețurile s-au temperat în ultimele zile.

Prețul benzinei și al motorinei în România: carburanţii standard se comercializează marți în România cu preţuri cuprinse între 7.85 lei/l și 8.28 lei/l.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si