Close sidebar
Close sidebar

Prețul petrolului, un nou record în ultimele două luni din cauza embargoului discutat la Bruxelles

Prețurile petrolului au atins luni cel mai mare nivel din ultimele două luni, pe fondul temerilor legate de un acord la nivel european pentru limitarea importurilor rusești de petrol.

Sorin Negru,

Cotația pentru țițeiul Brent au crescut la peste 120 de dolari pe baril în cursul dimineții de luni

[Sursa foto: Unsplash.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Prețul petrolului s-a majorat și din cauza unei redresări a cererii în China, pe măsură ce restricțiile anti-COVID se relaxează.

Citeste si: VIDEO| Soluție împotriva inflației: cumpărăturile online! Prețurile sunt mai mici chiar și cu până la 50%

Astfel, cotația futures pentru țițeiul Brent a crescut la peste 120 de dolari pe baril în cursul dimineții de luni, pentru prima dată de la sfârșitul lunii martie. Și cotaţia futures WTI (West Texas Intermediate) a urcat la 115 dolari.

Embargo european asupra petrolului rusesc, cu compromisuri

UE ar trebui să stabilească luni noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv asupra petrolului rusesc, în cadrul unui summit al liderilor europeni, potrivit lui Josep Borrell, ministrul de Externe al UE.

Borrell a declarat pentru postul France Info că decizia trebuie luată în unanimitate. "Au fost discuții dure ieri după-amiază, precum și în această dimineață. Cred că luni după-amiază vom putea oferi șefilor statelor membre un acord", a spus oficialul european.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Klaus Iohannis, la summit-ul UE de la Bruxelles. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina, pe agenda liderilor europeni

Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă interzicerea importurilor de petrol din Rusia va fi votată efectiv în condițiile în care țări precum Ungaria s-ar putea opune în continuare.

Cum va vota Ungaria la summit-ul de la Bruxelles

Publicația The Guardian amintește de relația caldă pe care o are premierul maghiar Viktor Orban cu președintele rus Vladimir Putin. Guvernul de la Budapesta s-a opus embargoului în ultimele săptămâni, parțial din cauza dependenței țării de petrolul rusesc.

UE lucrează la un plan de compromis care interzice sosirea petrolului rusesc în tancuri, dar permite importurile prin conducte, ceea ce înseamnă că Ungaria, Slovacia și Republica Cehă ar putea continua să primească petrol prin conducta Druzhba din era sovietică, care traversează Ucraina.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Întrebat dacă planurile de a include o interdicție a importului de petrol rusesc ar putea eșua în fața rezistenței din Ungaria și alte state din estul Europei, Borrell a spus: „Nu, nu cred... va fi un acord până la urmă”.

Cât costă benzina și motorina în România

În ciuda flutuațiilor de preț la barilul de petrol, comercianții de carburanți din România au crescut constant prețurile la carburanți.

În cursul zilei de luni, benzina standard se vine cu prețuri cuprinse între 8,18 lei și 8,34 lei per litru, iar motorina standard are un preț între 8,81 lei și 8,93 lei per litru, conform site-ului Monitorul Preturilor. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI