Ieri au fost publicate, pe pagina de Facebook a Gondolei Sinaia, lista cu cele mai recente prețuri ale transportului pe cablu. Astfel, majoritatea celor care s-au conformat cu noua veste, s-au arătat total nemulțumiți de majorarea semnificativă a prețurilor.

Cât sunt nevoiți românii să scoată din buzunare pentru distracțiile montane?

Anul acesta, turiștii adulți care vor un skipass în week-end vor trebui să plătească 230 de lei, iar în timpul săpămânii, prețul se reduce la 210 lei.

De asemenea, tarifele pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani sunt de 150 de lei în week-end și 135 de lei în timpul săpămânii. Și persoanele peste 60 de ani au propriile tarife, adică, vor plăti 170 de lei pentru un skipass în timpul săptămânii și 190 de lei pentru cele două zile ale finalului de săptămână. 

Citește și: Patru ucraineni, înghețați pe munte. Unul a murit

Care este tariful pentru cartelele cu puncte?

Prețul cartelelor cu puncte pentru adulți pleacă de la 100 de lei, cu 24 de puncte și pot ajunge și la 825 de lei, cele cu 300 de puncte. De asemenea, pentru copii prețul pornește de la 60 de lei și ajunge la 540 de lei, iar pentru categoria de vârstă mai înaintată prețurile se încadrează în 90 și 700 de lei.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

În același timp, turiștii pot apela și la varianta unui skipass de sezon care ajunge la valoarea de 5.000 de lei. 

Citește și: VIDEO- Iulian Pănescu- omul care salvează atât vieți pe munte, cât și locuri

Primăria din Sinaia investește în atracțiile montane

Un skipass unic, destinat transportului pe cablu va exista acum în Sinaia. Conform Agerpres, primăria orașului a cumpărat activele Teleferic Sinaia și telecabinele care leagă centrul stațiunii  de pârtie. Una dintre telecabine pornește de la cota 1400, iar cealaltă urcă de la cota 1400 la cota 2000. Alte achiziții importante sunt reprezentate de un nou telescaun din Valea Dorului și un utilaj nou de bătut zăpada. 

Citește și: Ger crunt în zonele de munte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si