Banca Centrală Europeană a arătat o inflație pentru alimente și băuturi de aproape 16%, mai mult decât dublă față de cea generală, în luna aprilie a acestui an.

Citește și: VIDEO- Inflația în România a mai scăzut. Ce spun datele INS

Cum sunt prețurile la mâncare în comparație cu prețurile din țara noastră

Guvernul francez susține că prețurile cu amănuntul vor trebui să scadă chiar și cu 10%. Cei de la euronews au făcut o comparație între prețurile din Franța și cele din România, acestea fiind echivalate în lei.

prețuri

Cât costă mâncarea în Franța vs România

[Sursa foto: euronews]

Printre produsele ce se vor ieftini în Franța se numără carnea de pasăre, uleiul vegetal și pastele. În schimb, prețul cărnii de vită, al laptelui și al cărnii de porc nu va fi modificat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

prețuri

Cât costă mâncarea în Franța vs România

[Sursa foto: euronews]

Înainte de ieftinire, prețurile unor alimente din Franța sunt mai ridicate față de țara noastră, însă și veniturile francezilor sunt superioare celor din România.

salarii

Comparație salarii Franța vs România

[Sursa foto: euronews]

Companiile producătoare care nu vor respecta înțelegerea cu guvernanții, vor avea parte de sancțiuni financiare.

Citește și: VIDEO- Bugetul alimentar în România: mediu rural vs. oraș- Cum aduce cultivația proprie un avantaj financiar într-un context urban dificil


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si