Cu cât au scăzut prețurile la petrol

Astfel, contractele Futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 13 cenţi, la 71,31 dolari pe baril, inversând creşterea până la un maxim al zilei de 71,90 dolari pe baril.

De asemenea, contractele pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, au coborât cu 16 cenţi, la 69,09 dolari pe baril.

Citeste si: Cum poți economisi carburant. Află care sunt secretele

Raportul lunar al Agenției Internaţionale pentru Energie afirmă că această creştere a cererii de petrol s-a inversat în iulie, iar ritmul acesteia va fi mult mai lent până la sfârşitul acestui an, după ce noul val al epidemiei de coronavirus a determinat ţările şi reintroducă restricţii.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

" Estimarea privind creşterea (cererii n.r.) pentru a doua jumătate a anului 2021 a fost redusă semnificativ, întrucât noile restricţii pentru Covid-19 impuse în mai multe ţări mari consumatoare de petrol, în special în Asia, ar putea să reducă mobilitatea şi utilizarea petrolului", a afirmat AIE.

Livrările de petrol au fost împiedicate de către varianta Delta a coronavirusului[Sursa foto: PixaBay]

Livrările de petrol au fost împiedicate de către varianta Delta

Totodată, agenția precizează că răspândirea imediată a variantei Delta a coronavirusului a stopat livrările de petrol în China, Indonezia și alte regiuni ale Asiei.

"Acum estimăm că cererea a scăzut în iulie, deoarece r ăspândirea rapidă a variantei Delta a Covid-19 a subminat livrările în China, Indonezia şi alte părţi ale Asiei."

Citeste si: Sibiul va inaugura linia verde de transport electric pentru a rezolva problema lipsei locurilor de parcare

Potrivit informațiilor oferite de către AIE, cererea a scăzut luna trecută cu 120.000

de barili pe zi) şi a estimat că creşterea va fi cu jumătate de milion de barili pe zi mai mică în a doua jumătatea anului, faţă de cât estimase luna trecută, observând că unele modificări au fost determinate de revizuirea datelor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si