Florin Cîțu a anunțat că Programul Prima Casă 2020 va fi înlocuit de un nou program, fiind necesară modernizarea acestuia.

„Programul Prima Casă trebuie modernizat. Trebuie adus la condiţiile de standard de astăzi. Deci o să fie un program nou", a spus Florin Cîţu.

Reacția ministrului Finanțelor a venit după ce premierul Ludovic Orban i-a cerut o reglementare legală pentru clarificarea modului în care se derulează programul Prima Casă, ținându-se cont de reducerea de cotare de TVA, de 5%.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Trebuie să clarificăm situaţia în programul Prima Casă, după adoptarea legii. Aici o să avem nevoie de o reglementare legală care să clarifice modul în care se derulează programul Prima Casă. Vă rog, în reglementare, să ţineţi cont şi de faptul că, faţă de momentul în care s-a dat reducerea de cotare de TVA, de 5%, metrul pătrat construibil era 750-800. Între timp, metrul pătrat construit a crescut semnificativ şi să utilizăm un plafon care să ţină cont de realitatea de pe piaţa imobiliară de astăzi”, a precizat Ludovic Orban, potrivit agerpres.ro.

Prima Casă a devenit O familie, o casă

Sunt patru luni de când „Prima Casă” s-a transformat în „O familie, o casă”, aducând schimbări importante, precum introducerea unui plafon maxim pentru venituri.

Astfel, familiile fără copii au un plafon maxim al veniturilor de 4.500 de lei și cei cu copii 7.000 de lei.

Problema este că programul nu are norme de aplicare. Așa că nu mai merge nici Prima Casă, nici noul program.

„Astăzi se mai finanțează prin Prima Casă doar în situația în care clienții și-au făcut rezervare de fonduri în momente anterioare”, a explicat la Digi24 Dragoș Nechifor, broker de credite. „Pe la final de februarie s-au alocat cele 2 miliarde de lei, fondurile aferente programului Prima casă pentru anul acesta, urmând că în aprilie Parlamentul să aprobe legea care schimbă programul Prima casă în varianta O familie, o casă, un program aproape identic, dar cu niște condiționări suplimentare, ceea ce duce acest tip de finanțare în zona mai degrabă socială”, a arătat Dragoș Nechifor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si