Close sidebar
Close sidebar

Prima discutie dintre Donald Trump si seful NATO, Jens Stoltenberg. Cei doi vor suplimentarea bugetelor alocate apararii de statele NATO

Republicanul Donald Trump a purtat vineri dupa-amiaza prima discutie telefonica cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei doi lideri si-au exprimat sustinerea pentru ”importanta de durata” a blocului militar occidental, desi retorica miliardarului republican s-a remarcat prin opozitia fata de NATO. De asemenea, republicanul a amenintat anterior ca ar putea sa nu vina in ajutorul unui aliat care nu isi plateste contributiile militare, scrie Reuters.

”Presedintele ales si secretarul general au subliniat importanta de durata a NATO. Ei au discutat despre cum se adapteaza NATO la noul mediu de securitate, inclusiv la nevoia de a combate amenintarea terorista”, se arata intr-un comunicat al blocului militar occidental, potrivit News.ro.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Cei doi lideri au discutat inclusiv despre cheltuielile pentru aparare si au acceptat ca ”exista un progres cu privire la o impartire mai dreapta a greutatii financiare, dar pot fi facute mai multe lucruri in acest sens”.

Stoltenberg a postat si pe Twitter un mesaj in care afirma ca a discutat cu interlocutorul sau despre importanta "unei cresteri a cheltuielilor de aparare" ale statelor membre NATO.

Donald Trump a amenintat in timpul campaniei electorale ca s-ar putea gândi de doua ori inainte de a veni in ajutorul unui aliat, care nu-si plateste contributiile financiare la NATO. Statele Unite platesc de departe cele mai mari contributii la bugetul NATO si au investit considerabil in sistemele de aparare din Europa.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI