Close sidebar
Close sidebar

Primul caz de infectare cu varianta Omicron în Franța. Bărbatul s-a întors din Nigeria

Bărbatul este nevaccinat împotriva covid-19, are 50-60 de ani şi nu prezenta simptome la momentul testării, potrivit agenţiei.

Diana Bostan,

Un prim caz de contaminare cu varianta omicron în Franţa

[Sursa foto: istockphoto]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un prim caz de contaminare cu varianta omicron a SARS-CoV-2 a fost confirmat la un bărbat din Île-de-France. El s-a întors din Nigeria, a anunţat joi Agenţia Regională de Sănătate (ARS), relatează AFP.

Bărbatul s-a întors cu soția sa din Nigeria

Și soția acestuia este suspectă de varianta omircon: „a fost testată pozitiv covid-19, iar o secvenţiere este în curs pentru a verifica dacă este vorba de asemenea despre varianta omicron”, precizează ARS.

Cei ce au intrat în contact cu cuplul au fost testați și plasați în izolare.

Bărbatul a fost testat pozitiv la coborârea din avion, la 25 noiembrie.

El a rămas în izolare la domiciliu împreună cu soţia sa de la intrarea pe teritoriul francez, în urma rezultatului pozitiv al testului covid-19, conform news.ro.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre obligativitate vaccinării în statele membre ale Uniunii Europene

O a treia persoană ce locuiește cu cei doi soți a fost testată

Nici această a treia persoană nu este nici ea vaccinată.

Un singur caz pozitiv cu varianta omicron a fost identificat în Franţa, pe Insula La Réunion.

Franța a impus un test negativ covid-19 în cazul tuturor călătorilor, inclusiv vaccinaţi, care provin din afara Uniunii Europene (UE).

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Gabrel Attal, a declarat”13 cazuri suspecte cu varianta omicron pe teritoriul” francez, şi faptul că se aşteapta să fie confirmate „în orele şi zilele următoare”.

Citeste si: Spitalul de Recuperare 'Sf.Gheorghe' şi-a reluat activitatea de bază, după ce a fost scos de pe lista unităţilor COVID

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI