Racla Sfintei Parascheva, care cântărește aproximativ 300 de kilograme, a fost purtată pe umeri de 8 preoți la procesiunea numită Calea Sfinților. Străzile din centrul orașului au fost neîncăpătoare pentru credincioșii veniți să se închine.

Citește și: Calendar ortodox 3 octombrie 2023. Ce sărbătoare e marți?

Sute de credincioși au participat la procesiunea numită „Calea Sfinților”

„Cu mare bucurie așteptăm de un an de zile și îi mulțumim un Dumnezeu și Cuvioasei că ne-a învrednicit să ajungem aceste momente, pentru că este onmare fericire că suntem

aici.”

„O întâmpin cu drag, aproape în fiecare an am venit, a făcut și minuni, azi a zis că o să plouă și exact când a venit Sfânta s-a oprit ploaia. O rugăm pe Sfânta cu drag, din suflet, sunt lucruri pe care nu le pot spune din suflet.”

Militari cu torțe. un sobor format din 100 de preoți, dar și sute de măicuțe de la mănăstirile din oraș au mers în procesiune.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Impresionați, unii pelerini au vrut să le dea ocazia și celor care n-au avut cum să ajungă să urmărească procesiunea, așa că au transmis totul pe rețelele de socializare.

„Am intrat și eu live ca să vadă prietenii care sunt de la Galați. Cei care n-au reușit să fie în seara aceasta aici.”

După procesiunea care a durat mai bine de o oră, racla a fost așezată, din nou, în baldachinul împodobit cu flori din curtea catedralei din Iași.

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei: „Mulțumire aducem Sfintei Parascheva pentru că ne-a îngăduit și nouă nevrednicilor să fim în această seară alături de ea, împreună cu pelerinii veniți de aproape și veniți de departe pentru a așeza pe mânuța

Sfintei durerea lor, bucuria lor.”

Peste 350.000 de credincioși sunt așteptați să se închine la moaștele Sfintei Parascheva până pe 16 octombrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si