Close sidebar
Close sidebar

Prognoza meteo pe doua saptamani. Ninsorile revin in forta. Primavara e departe, spun meteorologii

ANM a emis prognoza meteo pentru urmatoarele zece zile, pe regiuni. Iata cum va fi vremea pana in 12 februarie.

,


DISTRIBUIE
acest articol

BANAT

Vremea va fi rece la inceputul intervalului, cu medii termice de 2...3 grade ziua si- 7..- 6 grade noaptea, dar intre 1 si 4 februarie se va resimti un proces de incalzire treptata ce va determina maxime diurne de 12...13 grade si minime nocturne de 1-3 grade.

Ulterior, pana spre 7 februarie, valorile termice vor scadea de la o zi la alta, spre valori normale pentru aceasta perioada a anului, respectiv temperaturi maxime de 7...8 grade si minime de- 1...0 grade, medii ce se vor mentine aproximativ constante pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru precipitatii la nivel local si, in general, slabe cantitativ, va fi mai mare in jurul datei de 1 februarie si in intrevalul 5 – 10 februarie.

CRISANA

Media temperaturilor maxime va creste, de la aproximativ 3 grade in prima zi a intervalului de prognoza, pana la 13 grade pe 4-5 ianuarie, cand vremea va deveni calda pentru aceasta perioada.

intre 5 si 7 februarie vremea se va raci treptat, valorile term ice devenind apropiate de normele perioadei, cu o medie regionala a temperaturilor maxime de 7...8 grade, in jurul careia se vor mentine pana la finalul celor doua saptamani de prognoza. Regimul termic nocturn va avea o evolutie asemanatoare, media temperaturilor minime fiind in crestere de la- 7...- 6 grade la inceputul intervalului, pana la 2...3 grade in intervalul 4 – 6 februarie.

Apoi va avea loc o usoara racire, care va determina scaderea temperaturii spre valori medii apropiate de normele perioadei, de 7-8 grade ziua si- 2...0 grade noaptea, ce se vor mentine relativ constante intre 7 si 13 februarie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, in general slabe si pe arii restranse, va fi in crestere in intervalele 31 ianuarie – 2 februarie si 5 – 10 februarie.

TRANSILVANIA

Primele zile ale intervalului de prognoza vor fi caracterizate de o vreme rece, cu medii termice diurne de 0 grade si nocturne de- 12.- 10 grade. incepand cu 1 februarie, regimul termic va marca o crestere, astfel incat, intre 4 si 6 februarie, vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime de 8...9 grade si minime de aproximativ- 2 grade, in medie. in a doua saptamana a intervalului de prognoza, mediile temperaturii aerului nu vor avea variatii importante, vor caracteriza o vreme normala din punct de vedere termic si vor avea valori de 5...6

grade ziua si- 5...- 3 grade noaptea. Precipitatii slabe, trecatoare, se vor semnala izolat in jurul datei de 2 februarie, iar ulterior probabilitatea va fi in crestere in intervalul 6 – 10 februarie.

MARAMURES

Pana pe 4...5 februarie temperaturile diurne vor fi in crestere, de la o medie regionala de 1...2 grade, pana la 9-10 grade, iar minimele nocturne vor avea o evolutie similara, crescand de la- 8 grad e la 0...1 grad in prima saptamana a intervalului de prognoza.

Citeste si: Gabriel Vasiliu, prezent la înmormântarea soției lui! Fostul concurent de la „Puterea Dragostei” a obținut o permisie de o zi: „Și-a dorit mult să o vadă pentru ultima oară”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, „drumul printre nori”- antena3.ro

Debutul celei de a doua saptamani va fi caracterizat de o racire a vremii, care va determina ulterior un regim termic apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a anului. Astfel, intre 7 si 12 februarie, vor fi temperaturi maxime de aproximativ 6 grade si minime de- 4...- 2 grade, in medie, fara variatii semnificative de la o zi la alta. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare pe 2 si 3 februarie si, din nou, in intervalul 5 – 10 februarie, dar acestea vor fi in general slabe cantitiativ.

MOLDOVA

In primele zile ale intervalului, desi regimul termic diurn va marca o crestere treptata, vremea se va mentine rece, cu temperaturi maxime de- 2...0 grade si minime de- 10- 8 grade. Apoi, pana pe 4 februarie, un proces de incalzire treptata va determina cresterea valorilor termice diurne spre o medie de 10 grade, in timp ce minimele nocturne vor at inge- 1...0 grade, vremea devenind calda pentru aceasta perioada.

La inceputul celei de a doua saptamani vremea se va raci, astfel incat mediile termice vor deveni apropiate de normele perioadei, respectiv 4-5 grade ziua si- 4- 2 grade noaptea, situatie ce se va mentine pe parcursul intregii saptamani. Precipitatii in general slabe cantitativ si pe arii destul de restranse se vor semnala, cu o probabilitate mai mare, in intervalul 6 – 10 februarie.

DOBROGEA

in prima saptamana vremea va fi in general in incalzire, de la valori medii maxime de- 2 grade in prima zi, pana la 8...9 grade in jurul datei de 5 februarie, perioada in care va fi cald pentru aceasta data. in cea de a doua saptamana valorile termice diurne vor incepe sa scada usor si treptat, astfel ca in ultimele zile ale intervalului vor ajunge sa se situeze in jurul celor specifice perioadei.

Temperaturile minime vor scadea la finalul lunii ianuarie pana la valori medii de- 7...- 6 grade, apoi vor fi in crestere, astfel ca in interva lul 4- 8 februarie media lor va deveni usor pozitiva. Dupa data de 8 februarie minimele termice vor cobori din nou sub pragul inghetului.

Pana spre sfarsitul primei saptamani doar izolat si trecator vor fi precipitatii slabe, izolate, apoi probabilitatea ca acestea sa devina mai frecvente va creste, dar vor fi in general slabe cantitativ.

MUNTENIA

Citeste si: VIDEO Care este relația dintre Alin Oprea și copiii săi în acest moment? „Ei demonstrează în orice poziție cât de apropiați și cât de susținători sunt pentru mama lor.”- kfetele.ro

Citeste si: A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, „drumul printre nori”- antena3.ro

Valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative pana la inceputul lunii februarie, iar media lor va fi in jurul a- 1 grad. Apoi, pana in 5, 6 februarie, vor creste si vor atinge o medie pe intreaga regiune de 8...9 grade, astfel vremea devenind mult mai calda decat in mod normal la aceasta data. Dupa data de 6 februarie se va raci usor si treptat, iar in ultimele zile din interval maximele vor ajunge la o medie in jurul valorii de 5 grade.

Temperaturile minime vor fi in scadere pana in dimineata de 1 februarie, atunci cand media lor va fi de- 10 grade, apoi vor creste semnificativ, astfel ca in data de 7 februarie vor fi apropiate de 0 grade. in ultimele zile din interval vremea se va raci din nou, dar de aceasta data scaderea de temperatura va fi usoara, iar media minimelor termice va ajunge la sfarsitul intervalului spre- 3 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata la inceputul intervalului, cand se vor semnala pe spatii mici, dar mai ales dupa data de 5 februarie, cand vor fi si zile in care vor putea sa apara pe arii extinse.

OLTENIA

Pana la mijlocul primei saptamani vremea se va mentine rece, cu o medie a temperaturii maxime intre- 2 si 1 grad. Apoi se va incalzi, la inceput in zonele mai inalte de relief, apoi si la campie, iar media valorilor diurne va ajunge pana la 8 grade in jurul datei de 5 februarie. in cea de a doua saptamana regimul termic va fi in scadere usoara, pana la medii de 4...5 grade, la finalul intervalului. Temperaturile nocturne vor fi, in medie, sub pragul inghetului, in ambele saptamani. Cel mai frig va fi in dimineata de 1 februarie, cand media minimelor termice va fi in jurul a- 9 grade, iar cele mai mari valori se vor atinge in intervalul 5- 8 februarie, cand aceasta medie va fi de- 1- 0 grade. in prima saptamana doar izolat vor fi conditii de precipitatii slabe, iar in cea de a doua este posibil ca trecator acestea sa apara pe spatii mai mari.

LA MUNTE

In primele doua zile se vor inregistra valori diurne situate, in medie, in jurul a- 4 grade si nocturne de- 11- 9 grade, dar in perioada 1- 5 februarie vremea se va incalzi si se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 5...6 grade si ale celor minime de- 2 grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada.

Revenirea la normal a regimului termic va fi determinata de racirea prognozata pentru 6 februarie, astfel incat, in intervalul 7 – 12 februarie, se vor inregistra medii termice comparabile cu cele climatologic normale, respectiv 0 grade ziua si – 6 grade noaptea, fara variatii semnificative in cea aceasta a doua saptamana a intervalului de prognoza. Precipitatii slabe se vor semnala izolat in jurul datei de 2 februarie si, din nou, in intervalul 6 – 10 februarie.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI