Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 va fi deblocat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). O nouă sesiune se va derula în perioada 22 noiembrie, ora 10:00 – 28 noiembrie 2023, ora 23:59.

Citește și: Noile taxe și impozite intră în vigoare după ce au trecut testul de la CCR. Lista schimbărilor care se aplică din 2024

Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 a fost suspendat, în septembrie, ca urmare a unei hotărâri a Curţii de Apel Oradea, într-un dosar deschis de una dintre firmele care nu a fost

validată ca şi instalator de panouri.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, ministrul Mediului Mircea Fechet anunță deblocarea programului Casa Verde Fotovoltaice 2023 prin ajungerea la o înțelegere cu firma care a deschis procesul în instanță.

"Deblocăm Programul "Casa Verde Fotovoltaice”, așteptat de peste 90.000 de familii! Începând cu data de 22 noiembrie, ora 10:00, instalatorii de panouri fotovoltaice se pot înscrie în cadrul noii sesiuni, atât cei care nu s-au înscris inițial, dar și cei care au fost respinşi", a precizat ministrul Mediului.

Programul Casa Verde Fotovoltaice, o nouă sesiune pentru instalatori

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță într-un comunicat  că se organizează sesiune de înscriere pentru validarea instalatorilor în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice în perioada 22 noiembrie, ora 10:00 – 28 noiembrie 2023, ora 23:59.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Instalatorii deja validați în prima sesiune din 2023, nu trebuie să se reînscrie și în această sesiune, spun oficialii AFM.

Înscrierea instalatorilor în program și transmiterea documentelor în vederea validării se fac prin intermediul aplicației, pusă la dispoziția acestora pe pagina de internet a AFM – www.afm.ro.


”Deschidem o nouă sesiune de înscriere pentru instalatorii care doresc să participe în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice și care îndeplinesc condițiile din ghidul de finanțare. Instalatorii se vor înscrie în aplicație începând de miercuri, 22 noiembrie 2023, ora 10:00, și apoi, cei aprobați, vor încheia contracte de participare cu AFM, vor depune garanția de participare și vor putea să instaleze sisteme de panouri fotovoltaice persoanelor fizice care îi vor selecta.”, a precizat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Programul Casa Verde Fotovoltaice se reia de miercuri, 22 noiembrie.

Programul Casa Verde Fotovoltaice se reia de miercuri, 22 noiembrie.

Cum poți obții bani de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice

Bugetul total al sesiunii 2023 a fost de aproape două miliarde de lei, din care peste 1,7 miliarde de lei alocat persoanelor fizice şi 17,5 milioane de lei pentru unităţile de cult.

Înscrierea persoanelor fizice a avut loc în perioada 19 mai- 23 iunie 2023 prin intermediul aplicaţiei informatice pusă la dispoziţie pe site-ul AFM.

Pentru anul 2024, cei interesați de subvențiile pentru instalarea de panouri fotovoltaice trebui să știe câteva lucruri:

- Instrucțiunile de participare în Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoanele fizice se regăsesc aici.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

- Ghidul de finanțare din Programul Casa Verde Fotovoltaice poate fi văzut aici

- Românii interesați de program trebuie să autentifice în aplicația online https://inscrierionline.afm.ro.

- După autentificare este afișată opțiunea pentru secțiunea specifică programului Fotovoltaice- Beneficiari. 

- Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 20.000 de lei, sub condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si