Risipa alimentară va fi redusă în România. Autoritățile au luat măsuri în acest sens. Acest lucru aduce noi schimbări, după ce românii vor fii supuși unor obligații în acest sens.

Citește si: Când se împart voucherele sociale

Se fac lucruri mărețe pentru viitorul României. Senatul României a votat legea care are scopul să prevină și să reducă risipa alimentară.

În acest proiect au fost incluși 160 de parlamentari, care au lucrat în lupta împotriva risipei alimentare care a pus stăpânire pe țara noastră.

O nouă lege în țara noastră

România este pe primele locuri în țările care se luptă cu risipa alimentară. Din acest motiv, Senatul a propus un proiect legislativ care să prevină și să reducă acest lucru, iar legea a fost, astăzi, adoptată după ce a fost votată.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește si: VIDEO: Românii pot depune cereri pentru ajutoare de încălzire. Cine beneficiază de această compensare?

Statisticile arată ca țara noastră avea nevoie obligatoriu de o astfel de lege, având în vedere cifrele pe care le înregistrează în ceea ce privește risipa alimentară. Acest lucru delimitează cele două categorii sociale, cele care aruncă extrem de multă mâncare, de cele care nu au acces, din cauza veniturilor reduse.

„România este țara cu peste o treime din populație în risc de sărăcie și excluziune socială, conform statisticilor oficiale. În același timp, în România se aruncă anual 2,55 milioane de tone de mâncare. Pe scurt, pierdem zilnic cantități considerabile de alimente, în timp ce o mare parte a populației nu își permite accesul la alimente de bază. Această realitate trebuie schimbată, iar proiectul de față îşi propune să facă pași importanți în acest sens”, potrivit declarațiilor co-inițiatoarei legii, deputatul USR, Diana Buzioanu.

Noul proiect prevede o serie de măsuri. Astfel, va fii lansată o platformă națională de către Ministerul Agriculturii, unde se vor raporta date privind de risipa alimentară. Aceste date vor fii raportate de operatorii economici, unde vor raporta date anuale în ceea ce privește progresele înregistrate, pe baza cărora se va face strategia națională de reducere și prevenire a risipei alimentare, pe următorii 5 ani.

Citește si: Hypermarketuri cu prețuri mici

Oficialii anunță că au responsabilitatea să ia măsuri în ceea ce privește risipirea alimentelor, pentru prima dată. Cât despre operatorii economici, aceștia vor încheia contracte prin care să poată să doneze alimentele rămase.

Citește si: Preț benzină și motorină luni, 10 octombrie 2022. Creșterea prețurilor la carburanți, la început de săptămână


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si