”Pe 28.03.2017 in jurul orei 23.00, barbatul, A.N., internat la Spitalul Judetean, a decedat. Cauzele decesului sunt contuzii multiple si arsuri suferite in urma exploziei”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Hariton Stancu.  

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Galati au deschis, la scurt timp dupa producerea exploziei de la blocul G5, un dosar penal de cercetare in rem pentru distrugere din culpa, vatamare corporala din culpa si ucidere din culpa.    

Explozia provocata de o acumulare de gaz de la o butelie s-a produs pe 18 martie, intr-o garsoniera din blocul G5 situat pe strada Laminoristilor.

in urma deflagratiei, barbatul de 48 de ani care se afla in casa a suferit arsuri pe o suprafata de 20% din corp, iar o fetita in varsta de un an si cinci luni, care locuia cu mama sa intr-o garsoniera invecinata, a murit dupa ce a fost lovita de un obiect casnic.

De asemenea, o a treia victima in varsta de 50 ani, a suferit politraumatisme, fiind spitalizata. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Conform declaratiei proprietarului garsonierei 177, explozia s-a produs in momentul in care acesta a intrat in locuinta si a aprins o tigara.

A doua zi dupa deflagratie, toti locatarii blocului G5 au fost evacuati, cincizeci dintre acestia fiind mutati in spatii ale Garnizoanei Galati, Universitatii ”Dunarea de Jos” si la Centrul de Urgente pentru Persoane fara Adapost al Primariei.

Potrivit unei informari a Primariei Municipiului Galati, un expert in constructii a stabilit ca explozia a avariat grav elemente structurale din vecinatatea camerei unde a avut loc deflagratia.

Expertul in constructii care a intocmit un raport preliminar recomanda ca, intr-o prima etapa, sa fie realizate lucrari de sprijiniri temporare, pentru eliminarea riscurilor, iar pe perioada montarii acestor sprijiniri locatarii sa fie evacuati.

Dupa realizarea acestor lucrari, se va stabili daca o parte dintre apartamentele din scara care nu au fost afectate de explozie vor putea fi din nou locuite.

in cea de-a doua etapa, sunt descrise lucrarile de consolidare si reabilitare (refacerea structurii de rezistenta) a camerelor afectate, de la etajele 3 si 4, mai precizeaza Primaria Municipiului Galati.

Inspectorii Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS) Galati au facut anchete sociale in cazul locatarilor care locuiesc in blocul afectat de explozie si au stabilit ca 22 de familii, intre care si cea a fetitei care a murit, au nevoie de ajutoare financiare ”pentru depasirea starii de necesitate”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si