Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Proteste masive în Rusia împotriva mobilizării anunțate de Putin

Mai multe proteste au loc în zeci de orașe din Rusia împotriva mobilizării anunțate miercuri dimineață de Vladimir Putin. Cel puțin 630 de oameni au fost arestați, jumătate dintre ei în Moscova.

Redactia Stirile Kanal D,

Proteste în Moscova anti-război

[Sursa foto: Twitter / Sota]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE. Protestele iau amploare în Sankt Petersburg, Moscova și alte orașe

Arestări au loc în zeci de orașe din Rusia, unde oamenii au ieșit în stradă pentru a se opune mobilizării militare comandate de Vladimir Putin pentru "operațiunea specială" din Ucraina. Imagini cu protestele anti-război din Rusia curg pe rețelele sociale 

Mici grupuri de protestatari s-au adunat și la Ulan-Ude, capitala republicii Buriația, în Yakutsk, capitala republicii Sakha și în orașul din Orientul Îndepărtat Khabarovsk, a informat postul de știri 7x7.

Citeste si: Rușii, înspăimântați de „mobilizarea parțială” anunțată de Putin. Cei mai mulți dintre ei sunt hotărâți să părăsească țara

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Protestatarii din Ulan-Ude au fost văzuți purtând pancarte scrise de mână cu mesajele: „Fără război! Fără mobilizare!” și „Soții, tații și frații noștri nu vor să omoare alți soți și tați”.

Proteste în Rusia: „Nu vreau să mor pentru Putin!” 

În orașul siberian Tomsk, o protestatară care purta o pancartă pe care scria „Îmbrățișează-mă dacă și tu ești speriată” se număra printre cele 15 persoane reținute la scurt timp după începerea protestului, potrivit canalului local de știri Telegram Ulitsa Barkhatnaya.

Citeste si: VIDEO Mobilizare parțială în Rusia. Putin: „ Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”

În Novosibirsk, al treilea oraș ca mărime din Rusia, un videoclip publicat pe rețelele de socializare a arătat un protestatar strigând „Nu vreau să mor pentru Putin!”

Primele proteste anti-mobilizare, în Siberia

[Sursa foto: Twitter]

Mai multe proteste așteptate miercuri seara

Mișcarea de opoziție Vesna (Primăvara), precum și susținătorii oponentului rus Alexei Navalnîi au cerut rușilor din întreaga țară să iasă în stradă miercuri seară pentru a se opune deciziei Kremlinului de a-și consolida forțele în Ucraina printr-o mobilizare „parțială”.

Un total de 300.000 de rezerviști ruși sunt așteptați să fie chemați pentru serviciul militar în timpul campaniei, potrivit ministrului Apărării Serghei Șoigu.

Dar eforturile de mobilizare ar putea fi mai ample, având în vedere formularea vagă a decretului de mobilizare, potrivit avocatului pentru drepturile omului Pavel Cikov, care a ajutat soldații ruși care se opun războiului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI