Protestul de miercuri al salariaţilor din Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate se desfășoară în toate județele țării. Anunțul a fost făcut de către Blocului Naţional Sindical.

Protestele au fost declanșate din 2 noiembrie

Angajații au început protestul din data de 2 noiembrie și va continua pentru o perioadă nedeterminată. Din 2018, angajații Caselor de Sănătate nu au mai primit vreo majorare salarială.

”Protestele angajaţilor din cadrul CNAS/ CAS judeţene se desfăşoară în toate judeţele ţării. Protestul a început de joi, 2 noiembrie şi continuă pe perioadă nedeterminată. La acest moment, în toate judeţele ţării, angajaţii protestează fie în birouri prin întreruperea lucrului, fie în faţa instituţiilor”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical.

Citește și: Angajații Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate intră în grevă. Principala nemulțumire: ”Niciun fel de creştere salarială din 2018 până în prezent”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Proteste la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate

Proteste la Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate

[Sursa foto: Blocul Național Sindical - Facebook]

Important! Intervalele orare în care sunt asigurate urgențele

Pe toată perioada protestului, angajaţii Casei asigură doar urgenţele între orele 08.00-09.00

şi 16.00-17.00. La categoria urgențe, intră serviciile pentru duplicarea cardurilor de sănătate, aprobări pentru aparate de oxigen, stome sau servicii necesare gravidelor ori persoanelor cu dizabilităţi.

Principalele revendicări ale angajaților CNAS

Angajaţii CNAS au declanșat protestele din data de 2 noiembrie, pentru o perioadă nedeterminată. Au fost invocate lipsa dialogului social, nerezolvarea problemelor din sistem, dar şi de faptul că salariile nu au mai crescut din 2018.

Această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni de zile de dialog şi de aşteptare, am constatat că pentru cei mici ca număr, în ciuda răspunderilor sociale majoare pe care aceştia le au, nu se găsesc soluţii. Însă sunt găsite soluţii satifăcătoare şi imediate pentru cei mari, de ordinul zecilor de mii de salariaţi”, se arată într-un comunicat transmis de Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate (FSCAS). 

Citește și: VIDEO- Casele de Pensii, proteste în toată România. Care este motivul?

Niciun fel de creștere salarială din 2018

Reprezentanții Caselor de Sănătate mai subliniază că salariaţii din aceste instituţii nu au beneficiat de niciun fel de creştere salarială din 2018 până în prezent.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

“Aceasta, în ciuda faptului că, în perioada pandemiei de COVID-19, instituţia a funcţionat la capacitate maximă cu toţi salariaţii săi pentru a putea să asigure finanţările necesare tuturor furnizorilor de servicii de sănătate implicaţi. Deşi proiectul de lege trimis în Parlament viza în mod direct salarizarea lucrătorilor din CNAS, anumiţi miniştri şi parlamentari au intervenit prin amendate pentru alte tipuri de categorii de salariaţi din sectorul de sănătate publică (nu puţini la

număr), ce nu erau vizaţi de proiectul legii”, au mai precizat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si